avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... traduceri autorizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

traduceri autorizate

Buna ziua.
Poate cineva sa-mi spuna in baza carui act normativ , un act ( contract, ce-o fi el) ca sa poate fi luat in considerare trebuie sa fie tradus de un traducator autorizat?
Nu ma intereseaza actul in baza caruia acesti traducatori functioneaza.
Mai intereseaza ce act spune ca limba romana e cea oficiala si pentru ca un act sa fie bun, trebuie sa fie tradus.
Va multumesc f mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:16, 10 Februarie 2008
Constitutia Romaniei.
Art.13 din Constitutie prevede ca in Romania limba oficiala este limba romana.
Procedura judiciara se desfasoara in limba romana, iar cetatenii straini si apatrizii care nu înteleg sau nu vorbesc limba româna au dreptul de a lua cunostinta de toate actele si lucrarile dosarului, de a vorbi în instanta si de a pune concluzii, prin interpret; în procesele penale acest drept este asigurat în mod gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traduceri autorizate alx alx Buna ziua. Poate cineva sa-mi spuna in baza carui act normativ , un act ( contract, ce-o fi el) ca sa poate fi luat in considerare trebuie sa fie tradus de ... (vezi toată discuția)
Cercetarea abuzivã - producerea, falsificarea ori ticluirea de probe nereale Ruben Ruben Intrucat suspectez instanta de cercetare abuziva, am cerut o copie dupa rezultatul expertizei medico-legale facute la Mina Micovici in Bucuresti, care a stat ... (vezi toată discuția)
Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document ... vladandrei51 vladandrei51 Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document in engleza? (vezi toată discuția)