avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetarea abuzivã - producerea, falsificarea ori ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetarea abuzivã - producerea, falsificarea ori ticluirea de probe nereale

Intrucat suspectez instanta de cercetare abuziva, am cerut o copie dupa rezultatul expertizei medico-legale facute la Mina Micovici in Bucuresti, care a stat la baza hotararii judecatoresti, dar mi s-a refuzat cererea.

Intrebarea: se aplica Art. 128 Alin. (4) din Constitutie - Cetăţenii străini şi apatrizii care nu înţeleg sau nu vorbesc limba română au dreptul de a lua cunoştinţă de toate actele şi lucrările dosarului, de a vorbi în instanţă şi de a pune concluzii, prin interpret; în procesele penale acest drept este asigurat în mod gratuit. si la cetatenii romani?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:13, 11 Aprilie 2010
in primul rand ca este foarte important in ce calitate ati cerut dvs sa vi se dea o copie de pe certificat.
in al doilea rand eu cosider ca art la care ati facut dvs referire va da si raspuns pentru ca cetatenii straini sau apatrizii le este asigurat un interpret si a lua la cunostinta inseamna ca le este citit si tradus respectivul act ca sa poata intelege.
nu inteleg ce intelegeti prin cercetare abuziva.
de toate actele din dosar daca sunteti parte puteti beneficia de copii.
puteti deasemenea sa cereti revizuirea hotararii judecatoresti.
si e foarte important in ce mod vi s-a refuzat cererea
Daca sunteti parte in dosar, puteti sa studiati intregul dosar si sa faceti copii inclusiv dupa expertiza.
Daca sunteti cetatean roman si se vede ca stiti limba romana, aveti dreptul de a lua la cunostinta de toate actele si lucrarile dosarului personal, prin avocat ales si daca nu va permiteti unul ,solicitati avocat din oficiu.
Cred ca importanta este calitatea in care ati formulat cererea,iardaca aveati calitatea de parte,puteati solicita de la arhiva instantei prin cerere copii de pe actele din dosar.
Daca nu aveti nicio calitate postarea dvs,cat si cererea adresata instantei sunt fara obiect.
In primul rand ati abordat doua probleme distincte:1.Refuzul eliberarii unei copii xerox si 2.obligativitatea asistarii de catre un interpret a unui cetatean strain
Nu vad nicio legatura intre problemele aduse in discutie.
In fata instantei este permisa xerocopierea dosarului dar numai de catre parti si implicit si a actului medico-legal.
Intr-adevar cetatenii straini au dreptul la asistarea de catre un interpret autorizat de catre ministerul justitiei pt.ca opereaza principiul din penal:principiul oficialitatii limbii romane.
Va rog sa va sustineti afirmatiile cu texte de lege concrete:
doberv a scris:

de toate actele din dosar daca sunteti parte puteti beneficia de copii.

Practic acest drept mi s-a incalcat; da, sunt parte. Care text de lege mi-l acorda?

doberv a scris:

puteti deasemenea sa cereti revizuirea hotararii judecatoresti.

... bazandu-ma pe ce text de lege?

doberv a scris:

si e foarte important in ce mod vi s-a refuzat cererea

Nu am primit nici un raspuns scris la cerere in termen de 45 de zile lucratoare. Verbal mi s-a spus ca cererea este respinsa.

Alte discuții în legătură

Traduceri autorizate alx alx Buna ziua. Poate cineva sa-mi spuna in baza carui act normativ , un act ( contract, ce-o fi el) ca sa poate fi luat in considerare trebuie sa fie tradus de ... (vezi toată discuția)
Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document ... vladandrei51 vladandrei51 Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document in engleza? (vezi toată discuția)
Autentificarea semnaturii pe un document redactat in limba engleza im000111 im000111 Am niste documente primite de la un avocat din USA si trebuie sa le semnez la notar si sa le trimit inapoi. Numai ca acesta mi-a spus ca nu poate semna ... (vezi toată discuția)