avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetarea abuzivã - producerea, falsificarea ori ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetarea abuzivã - producerea, falsificarea ori ticluirea de probe nereale

Intrucat suspectez instanta de cercetare abuziva, am cerut o copie dupa rezultatul expertizei medico-legale facute la Mina Micovici in Bucuresti, care a stat la baza hotararii judecatoresti, dar mi s-a refuzat cererea.

Intrebarea: se aplica Art. 128 Alin. (4) din Constitutie - Cetăţenii străini şi apatrizii care nu înţeleg sau nu vorbesc limba română au dreptul de a lua cunoştinţă de toate actele şi lucrările dosarului, de a vorbi în instanţă şi de a pune concluzii, prin interpret; în procesele penale acest drept este asigurat în mod gratuit. si la cetatenii romani?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:13, 11 Aprilie 2010
claudiu.sorin a scris:

Dreptul dvs (in calitate de parte) de a lua la cunostinta de acte deriva din art 6, rap. la art 176 lit. g C.p.p.

Dupa cum se poate vedea aici:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
, Art.176 nu are litera g).

Articolul 6 se refera la "Aplicarea legii penale mai favorabile
după judecarea definitivă a cauzei", are 7 alineate, dar nici unul cu legatura la accesul la propriul dosar.

claudiu.sorin a scris:

Parca spuneati si ceva de revizuire!? Aceasta institutie o regasiti la art. 393 si urm. C.p.p

Nu stiu daca in privinta cererii de revizuire a hotararii judecatoresti va referiti la:
Sanctionarea tentativei
Art. 393. - Tentativa la infractiunile prevăzute în art. 385 si art. 387-391 se
pedepseste.

Folositi alt C.p.p., diferit de ce vad eu aici ?
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Ruben, utilizator
Cand un avocat doreste sa va ajute si va ofera informatii benevol, ati face bine sa il ascultati si sa nu mai comentati inutil! Daca tot stiti atat de multe in ceea ce priveste dreptul, de ce mai intrebati?
Cred ca era mai elegant sa intrebati pur si simplu, decat sa incercati sa demonstrati ca ceea ce v-am spus eu este neconform cu realitatea!
Art 176 are litera g, art 6 se refera la garantarea dreptului la aparare iar revizuirea se regaseste in art 393 si urmatoarele..... cu mentiunea ca toate aceste articole se afla in CODUL DE PROCEDURA PENALA = C.p.p... asa cum v-am mai spus!
Ceea ce ati postat dvs este noul cod penal, care nici macar nu a intrat in vigoare!
Mult succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Meregti la presedintele instantei in audienta,cu memoriu scris,in care aratati ca vi se incalca dreptul la aparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traduceri autorizate alx alx Buna ziua. Poate cineva sa-mi spuna in baza carui act normativ , un act ( contract, ce-o fi el) ca sa poate fi luat in considerare trebuie sa fie tradus de ... (vezi toată discuția)
Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document ... vladandrei51 vladandrei51 Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document in engleza? (vezi toată discuția)
Autentificarea semnaturii pe un document redactat in limba engleza im000111 im000111 Am niste documente primite de la un avocat din USA si trebuie sa le semnez la notar si sa le trimit inapoi. Numai ca acesta mi-a spus ca nu poate semna ... (vezi toată discuția)