avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Se da urmatoarea situatie: pana la data de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Se da urmatoarea situatie: pana la data de 20 a lunii, ...

Buna ziua. Se da urmatoarea situatie: pana la data de 20 a lunii, sa zicem, un angajat efectueaza 30-32 (poate chiar si mai mult) de ore suplimentare (ore de weekend, de sarbatoare legala si ore suplimentare efectuate in cursul saptamanii). De pe data de 21, pana la sfarsitul lunii respective, angajatul intra in concediu de odihna, conform planificarii intocmite anterior. La reintoarcerea din concediul de odihna, angajatului i se spune ca, de fapt, nu a fost trecut in concediu de odihna, asa cum solicitase, ci i s-au scazut orele suplimentare efectuate, dandu-i-se libere platite si ramanand cu zilele de concediu. Mai mult, angajatului i se pune in vedere faptul ca zilele de concediu neefectuate in anul curent, trebuie "lichidate" pana la 28.02 anul urmator! Cat de legala este aceasta procedura de scadere a orelor suplimentare efectuate, prin acordarea de libere platite, in conditiile in care angajatul a solicitat si i s-a aprobat concediu de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 30 Iunie 2021
Compensarea muncii suplimentare cu zilele de CO nu este mentionata in legislație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. daca intr-o luna solicit 1-2 zile de concediu de ... catalinmail072007 catalinmail072007 Buna seara. Daca intr-o luna solicit 1-2 zile de concediu de odihna, dar am si ore suplimentare efectuate (inclusiv in zile de sarbatoare legala), e legal ca ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si ore suplimentare ContSters276586 ContSters276586 Din anul 2012 mi-au ma-i ramas 16 zile concediu de odihna si 55 de ore suplimantare.Am stat acasa pentru sarbatorile de iarna 2012-2013, 7 zile.Mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Discriminare la locul de munca Soralis42 Soralis42 Buna ziua, As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care superiorii mi-au refuzat acordarea de zile libere in compensare pentru orele efectuate ... (vezi toată discuția)