Este oare o greseala/neprecizare/inexactitate in act notarial de vanzare/cumparare?
Am cumparat un loc de parcare de suprafata intr-un ansamblu rezidential. In actul notarial textul formulat suna astfel:
“(…) terenul situat in (…), avand categoria de folosinta curti-constructii, cu destinatia loc de parcare cu nr. 108, identificat cu nr. cadastral xxxxx, inscris in cartea funciara nr xxxxx (…)”
Abia ulterior, ajuns acasa, am observat ca in planul de amplasament si delimitare al imobilului terenul respectiv (locul de parcare) este identificat drept Lot 62 cu numar cadastral xxxxx (desigur, acelasi numar cadastral precum si cel din contractul meu).
Desi este vorba de acelasi nr cadastral, ma nelinisteste faptul ca in textul actului notarial nu s-a facut precizarea ca eu cumpar de fapt Lotul nr 62 cu respectivul nr cadastral (asa cum apare la ANCPI) si nu locul de parcare nr 108, fiindca numarul locului de parcare este unul care nu are nicio legatura decat cu ordinea din teren asa cum a crezut de cuviinta dezvoltatorul la un moment dat sa inscrptioneze/numeroteze cand a trasat cu vopsea delimitarile (vopsea care, ca veni vorba, in relativ putin timp nici nu va mai fi vizibila deloc,deja la multe locuri nu se mai descifreaza numerele respective) si nicaieri inafara de anumite liste ale asociatiei referitoare la parcari nu mai apar aceste numere.
Am telefonat vanzatorului si l-am intrebat cum aparea in fostul sau contract iar el mi-a spus ca acolo, desi se specifica si numarul locului de 108, clar era facuta legatura cu Lotul 62.
Este deci ceea ce v-am prezentat o greseala/eroare si deci o chestiune pentru care sa trebuiasca refacute actele de vanzare cumparare?
raluk0207@
Nu, dar nustiu cum sa explic altfel fara sa ma repet... din actul notarial (facut catre mine) denumirea de Lot 62 (asa cum apare in planul de amplasament) a disparut cu desavarsire
Iar numarul 108 nu are absolut nicio relevanta reala etc, el fiind doar un numar aleatoriu in numerotarea locurilor de parcare din ansamblu, numerotare ce s-a facut de catre dezvoltator fara a inscrie aceste numere vreundeva (adica fara a le inscrie cu aceste numere in acte);
-in planul de amplasament primit de mine (ancpi) locul este indicat drept LOT 62 cu numar de cadastral xxxxxx;
-in actul de vanzare cumparare (de acum, cel facut de notar mie) nu este facuta nicio referire la Lotul 62 ci doar la numarul cadastral respectiv;
-tot in actul de vanzare catre mine se face referire la locul de parcare precum ca este locul cu nr 108, desi dupa logica mea daca trebuia sa se faca vreo referire mai mult decat numarul cadastral in sine, era mai adecvat poate sa se indice tot asa cum apare la ancpi, adica ca fiind Lotul nr 62
Anexa 11
khalima
buna ziua.
va rog daca e cineva in tema si ma poate lamuri de unde pot face rost de anexa 11 (Plan de amplasament si delimitare a imobilului)
am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Parcare privata
ascgmg
Buna ziua,
Avem urmatoarea problema: intr-un ansamblu imobiliar nou, langa blocuri s-au vandut parcela cu parcela si locuri de parcare (fara niciun spatiu ... (vezi toată discuția)