avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare teren, probleme intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare teren, probleme intabulare

Buna ziua,
In annul 2008 am cumparat un teren de 1000mp de la un cetatean care a vandut si loturile alaturate altor cetateni. Vecinul a pus gardul abuziv pe terenul nostru furandu-mi 18m2. Deoarece nu intentionam sa construim nimic in viitorul apropiat nu am mai chemat cadastrist sa masoare exact terenul. Inteleg de la ceilalti vecini ca domnul in acte a vandut mai mult decat era dimensiunea terenului/total si ca acum ar trebui ca fiecare sa cedam o mica parte din teren, noi renuntand la bucata care o are vecinul deja, altfel vom avea toti problema la intabularea caselor. Mie mi se parea aiurea sa cedez orice bucata de pamant pe care am dat banii la momentul respective. Pentru rezolvarea situatiei vecinii imi cer declaratie notariala pe care sa mentionez ca renunt la acei 18m2.
Ce credeti ca ar trebui sa fac ca sa fie bine pentru mine?
Multumesc!
P.S. Nu vreau sa am probleme cu intabularea casei, dar nici nu as dori sa cedez 18m2(bani platiti la cumparare)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 1 Iulie 2021
chemati un cadastrist sa verifice unde este amplasat terenul dvs, daca gardul vecinului e pe terenul dvs, revendicati-l in instanta si solicitati sa isi darame gardul, asta daca nu va intelegeti cu vecinul sa va plateasca bucatica aia.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coordonatele stereo ale unui teren, conform actului cadastral, nu sunt recunoscute la delimitarea "cu ruleta a unui teren cumparat Dragnea Ioan Dragnea Ioan Am cumparat un teren, cu acte cadastrale in regula, cu coordonate stereo insa la punerea in posesie vanzatorul a facut o delimitare cu ruleta luand un ... (vezi toată discuția)
Intarusare(parcelare) gresita. apolonia apolonia Buna ziua, am nevoie de sfatul dumneavoastra. In aprilie 2007 am cumparat un lot de pamant de 459 mp. In luna august 2008 am intrat in posesia autorizatiei ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastru gs2005 gs2005 Buna ziua, Posed un teren din 2003. Anul trecut am masurat si pus stalpi mici la colturi. In primavara 2007 am vazut pe teren ca unii stalpi au disparut si ... (vezi toată discuția)