avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In sept.2013 am incheiat o promisiune de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In sept.2013 am incheiat o promisiune de v-c pt 3 ...

Buna ziua. In sept.2013 am incheiat o promisiune de v-c pt 3 ha pamant arabil care era deja dat promitentului cumparator in arenda de multi ani.nu a fost scris in promisiune un termen de incheiere contr.v-c. S-au achitat de catre promitentul cumparator atunci toti banii pt.acest teren. Dupa 2 ani in 2015 acest promitent cumparator a intrat in faliment.acum in 07.2021 o firma llichidatoare a acestei promitente cumparatoare ne trimit o convocare (dupa 8 ani de la incheierea promisiunii) sa ne prezentan sa incheiem contr.de v-c.in toti acesti 8 ani ei au lucrat in continuare pamantul cele 3 ha.fara ca noi sa primim nimic.prin urmare(noi am achita t an de an impozitul) noi nu mai dorim sa mai incheiem acest contr,de v-c intrucat aceasta promisiune stim ca s-a prescris dupa 3 ani.va rog sa-mi spuneti care este raspunsul pe care trebuie sa-trimitem noi acum acestei firme lichidatoare la convocarea lor pt.a face contr.de v-c. Totodata ei ne spun ca daca nu ne prezentam ei merg in instanta ca aceasta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contr.v-c. (NOI sub nici o forma nu vrem sa mai facem qcest contract intrucat firma promitenta cumparatoare este in faliment si actul este prescris dupa 3 ani. Va multumesc.
Discutați cu un av cu actele în fața,trebuiesc studiate cu atentie în funcție de clauze contractuale etc.Nu este atât de simplu,prescriptia este întrerupta de faptul că au avut posesia,au lucrat terenul etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am achizitionat un apart.in iasi in 06.2020 cu promisiune ... Maria nistor Maria nistor Buna ziua. Am achizitionat un apart.in Iasi in 06.2020 cu promisiune de v-c.am achitat integral si cf.acestui act trebuia sa incheiem contr.v-c in ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana? marystanga marystanga In 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare cu o persoana de mana doar intre cei doi fara martori si fara a fi smnat in fata unui ... (vezi toată discuția)
Prescriptie ContSters255159 ContSters255159 Am o mica problema, care consta in faptul ca nu inteleg urmatorul fapt. Un \\"proces verbal\\" facut intre 2 persoane si semnate fara notar, se anuleaza ... (vezi toată discuția)