avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord?

Buna ziua.
Am o problema de familie cu sotia, ea fiind cea care a calcat strmb in relatia noatra.
As dori sa stiu daca se poate introduce actiunea de divort de comun acord, dat fiind faptul ca avem un copil minor? Ea are o relatie de vreo 5 luni pe care nu o recunoaste cu alta persoana. Am avut ceva dovezi dar in format electronic care au disparut (le detineam pe un memory stick), am facut si o plangere la Politie pentru acest lucru si mai mult am fost de acord cu testarea cu detectorul de minciuni. Ea a spus ca trebuie sa isi intrebe avocatul. Martori directi la ceea ce a facut si face in continuare nu am, doar cei la care le-am povestit ce face. Problema este ca copilul mi l-au luat socrii cu acordul ei si acum se pune problema daca ma poate scoate din drepturile parintesti. Precizez ca de cand au luat copila nu am contribuit cu nici un ban la cresterea ei, dar nici sotia la plata ratelor pe care le detinem. Toate creditele le am din timpul casatoriei si din cate stiu eu sunt comune, mai ales ca la crdeditul ipotecar este coplatitor.
In cazul unui divort eu vreau sa o las pe ea sa creasca copila, pentru simplul fapt ca ma acuza tot timpul ca vreau sa o iau in caz de divort. Se poate asa ceva? Daca fata ramane cu sotia locuinta ii va fi atribuita ei? Eu sunt titularul de contract cu banca, salariul este cam de 3 ori mai mare ca al ei si ea are un contract pe durata determinata care expira curand, si din cate stiu s-ar putea sa nu il prelungeasca.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:57, 18 Ianuarie 2010
Divort prin acord nu se poate, deoarece aveti un copil minor, se poate insa un divort din culpa comuna...copilul in mod normal ar trebui sa ramana cu mama, dvs. fiind obligat la plata unei pensii de intretinere - in ce priveste partajul, aici problema e mai complicata (poate reusiti sa ajungeti totusi la un consens)!
Nu se pune problema platii pensiei alimentare.
In ceea ce priveste locuinta problema este ca am auzit o convorbire a ei in care a spunea ca vrea sa ramana cu locuinta. Ca daca ar stii ca castiga locuinta ar intenta divort imediat.
Cum ar fi mai bine sa intentez eu divort sau sa o las pe ea?
Formulati dvs.actiune de divort ,artati ca sunteti de acord cu incredintarea minorului catre mama,obligandu-va la plata unei pensii de intretinere.Problema bunurilor o puteti rezolva in cadrul unei actiuni de partaj,care sa se judece,fie impreuna cu procesul de divort,fie separat.in care trebuie sa faceti dovada cu acte,martori,expertize a contributiei dvs.,majore in achizitionarea unor bunuri.
Problema pensiei de intretinere se pune,pentru ca aceasta este in beneficiul minorului si nu poate constitui,prin efectul legii,un obiect al vreunei tranzactii intre parinti
Si cum pot face dovada la aceasta contributie? Prin chitante, state de plata? Pe martori de unde ii iau, ca de obicei merg singur sa-mi platesc ratele, in ce consta acesti martori?
Dovada platilor se face cu chitante, extrase de cont etc.
Daca aveati salariul de trei ori mai mare probabil ca ati pastrat fluturasii de la munca, aveti carnetul de munca unde este stipulat salariul, contractul individual de munca etc.
Faptul ca ea avea o relatie nu este motiv de plangere la politie.
Din drepturile parintesti nu va decade nimeni, in conditiile date de dvs. Nu confundati cu custodia care daca este acordata sotiei nu face ca dvs. sa nu mai fiti tata.
Martori pot fi si prieteni, vecini care stiu ca facea/faceati un anumit lucru.

Alte discuții în legătură

Probleme copil Mircea_123 Mircea_123 Am o fetitza de 3 ani care locuieste la bunici. Problema e ca eu nu pot intra in casa lor si nici nu ma lasa sa ma intalnesc cu ea, doar cand au ei chef. ... (vezi toată discuția)
Separare cuplu - ce este de facut ? escape2009 escape2009 Problemele noastre stau in felul urmator : Sotia consuma alcool , la inceput a fost putin si mai usor , de circa 9 ani s-a intetit si a crescut cantitatea de ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate? RORSCHACH RORSCHACH Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate? Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ... (vezi toată discuția)