Am o fetitza de 3 ani care locuieste la bunici. Problema e ca eu nu pot intra in casa lor si nici nu ma lasa sa ma intalnesc cu ea, doar cand au ei chef. Sotia mea (deocamdata) lucreaza in strainatate. Odata m-am dus sa imi vad fetitza. Am vorbit la telefon cu soacra mea ca vin sa ma plimb cu fetitza. Dupa 10 min am ajuns in fatza blocului, am sunat la interfon, iar soacra mi-a spus sa astept 10 min sa imbrace fetitza. Intre timp, iese socrul meu si imi spune ca nu am ce cauta la ei in casa. I-am spus ca nu sunt la ei in casa si ca imi astept fetitza. Vazand ca nu vreu sa plec din fatza blocului, merge la o statie de taxi si se intalneste cu o cunostinta de a lui. Apoi vine impreuna cu 3 oameni (probabil cunostinte) pe care eu nu ii cunosc. Unul dintre ei imi da 2 palme. Apoi socrul meu suna la 112, ca eu fac scandal pe strada.
Intre timp, iese din bloc soacra impreuna cu fetitza. Eu iau fetitza si mergem sa ne plimbam. Dupa cca 3 ore ma intorc cu ea la socrii si las fetitza la ei.
Apoi ma duc la politie si fac reclamatie pentru cele intamplate. Dupa cca 1 luna primesc o hartie de la politie ca au luat legatura cu persoanele la care am facut referire si ca au fost instiintate conform legilor de ordine publica si ca daca se intampla din nous a sun la 112.
Duapa cca 1 luna si jumatate primesc un process verbal – pe care nu era nici o data, se vedea ca e o capsa rupta (probabil era hartia atasata cu data postei) cu amenda de 1000 RON de la jandarmerie, in care era un martor (probabil unul din cele 3 persoane). In acest proces verbal scrie ca pot face contestatie in termen de 15 zile de la primirea acestuia. Am trimis contestatie catre judecatorie in care am relatat toate cele spuse mai sus. Am atasat si hartia pe care am primit-o de la politie.
Ce sanse am sa mi se ia in considerare contestatia (avand in vedere ca nu este nici o data) si ce sanse am sa nu platesc aceata amenda? Ar trebui sa platesc amenda la finante? Mi se calculeaza penalizari?
In casa socrilor locuieste sora geamana a sotiei, care o invatza pe fetitza sa nu vorbesca si nu se intalneasca cu mine, sora care de 16 ani de zile e pe medicamente, cu problem psihiatrice (a fost internata la psihiatrie de mai multe ori).
Cu ocazia divortului voi cere sotiei si faca analizele psihiatrice, avand in vedere comportamentul ei , dar si al surorii sale gemene. In ce masura sunt sanse ca aceste analize sa fie falsificate, avand in vedere ca socrii sunt oameni influenti, si la politie si peste tot.
In ce masura sunt sanse ca fetitza sa ramana in ingrijirea bunicilor?
Multumesc
Nu prea reusesc sa identific care e problema- amenda, divortul , copilul ?
In privinta contestatiei nu are sens sa ne dam cu parearea, aveti sanse sa vi se admita, altfel nu mai exista posibilitatea contestatiei. Va trebui sa asteptati sa vedeti rezultatul. Amenda nu e purtatoare de penalitati, insa puteti fi executat silit daca nu o platiti de bunavoie.
Sotia ce comportament are ? Copilul cum a ajuns sa stea cu bunicii ?
Daca socrul e agresiv, cumnata nu e zdravana, ce cauta copilul la ei si de cand sta cu ei? De ce nu ati mai adus copilul la ei din plimbare ?
Dati divort daca asta doriti si cereti ca locuinta fetitei sa fie la dvs, dovediti ca aveti conditii bune de locuit, ca dauneaza copilului sa ramana in acea casa, nefiind un mediu bun, fetita necrescand alaturi de macar unul din parinti.. puteti castiga, sansele sunt insa destul de mici.
daca sotia este plecat in strainatate si copilul este la parintii sai aveti sanse mari sa castigati copilul in instanta doar ca va trebuie probe si un avocat bun
Multumesc pentru raspunsuri.
Cand traiam in aceeasi casa, sotia se scula la 3:00 noaptea (in fiecare noapte la 3:00, subliniez, in fiecare noapte) si incepea sa imi injure parintii care sunt in mormant. Asta e destul de greu de dovedit in instanta.
Puteti cere ca sotia sa fie expertizata, insa sa vi se incuviinteze cererea trebuie sa dovediti ca aveti motive intemeiate sa cereti.
Poate ati mai povestit cuiva despre comportamentul ei nu acum, ci atunci cand stateati impreuna, il puteti cita ca martor.
Cam greu totusi de dovedit ca femeia are probleme, nu poate avea mari probleme ca se vede treaba ca e apta de munca..