avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord?

Buna ziua.
Am o problema de familie cu sotia, ea fiind cea care a calcat strmb in relatia noatra.
As dori sa stiu daca se poate introduce actiunea de divort de comun acord, dat fiind faptul ca avem un copil minor? Ea are o relatie de vreo 5 luni pe care nu o recunoaste cu alta persoana. Am avut ceva dovezi dar in format electronic care au disparut (le detineam pe un memory stick), am facut si o plangere la Politie pentru acest lucru si mai mult am fost de acord cu testarea cu detectorul de minciuni. Ea a spus ca trebuie sa isi intrebe avocatul. Martori directi la ceea ce a facut si face in continuare nu am, doar cei la care le-am povestit ce face. Problema este ca copilul mi l-au luat socrii cu acordul ei si acum se pune problema daca ma poate scoate din drepturile parintesti. Precizez ca de cand au luat copila nu am contribuit cu nici un ban la cresterea ei, dar nici sotia la plata ratelor pe care le detinem. Toate creditele le am din timpul casatoriei si din cate stiu eu sunt comune, mai ales ca la crdeditul ipotecar este coplatitor.
In cazul unui divort eu vreau sa o las pe ea sa creasca copila, pentru simplul fapt ca ma acuza tot timpul ca vreau sa o iau in caz de divort. Se poate asa ceva? Daca fata ramane cu sotia locuinta ii va fi atribuita ei? Eu sunt titularul de contract cu banca, salariul este cam de 3 ori mai mare ca al ei si ea are un contract pe durata determinata care expira curand, si din cate stiu s-ar putea sa nu il prelungeasca.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:57, 18 Ianuarie 2010
Cum pot afla daca sotia a intentat actiunea de divort?
Puteti merge sa va interesati la grefa instantei din cadrul judecatoriei din circumscriptia domiciliului dvs. comun.
Din cate imi dau seama sotia a ramas fara servici. E indicat sa intentez divortul acum sau sa o las pana isi gaseste un servici?
Inca nu am ajuns la judecatorie sa ma interesez daca nu cumva a intentat ea intre timp, programul de la servici nu ma ajuta deloc.
Va multumesc
Divortul il puteti intenta oricand...dvs. sa fiti hotarat:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme copil Mircea_123 Mircea_123 Am o fetitza de 3 ani care locuieste la bunici. Problema e ca eu nu pot intra in casa lor si nici nu ma lasa sa ma intalnesc cu ea, doar cand au ei chef. ... (vezi toată discuția)
Separare cuplu - ce este de facut ? escape2009 escape2009 Problemele noastre stau in felul urmator : Sotia consuma alcool , la inceput a fost putin si mai usor , de circa 9 ani s-a intetit si a crescut cantitatea de ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate? RORSCHACH RORSCHACH Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate? Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ... (vezi toată discuția)