avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord?

Buna ziua.
Am o problema de familie cu sotia, ea fiind cea care a calcat strmb in relatia noatra.
As dori sa stiu daca se poate introduce actiunea de divort de comun acord, dat fiind faptul ca avem un copil minor? Ea are o relatie de vreo 5 luni pe care nu o recunoaste cu alta persoana. Am avut ceva dovezi dar in format electronic care au disparut (le detineam pe un memory stick), am facut si o plangere la Politie pentru acest lucru si mai mult am fost de acord cu testarea cu detectorul de minciuni. Ea a spus ca trebuie sa isi intrebe avocatul. Martori directi la ceea ce a facut si face in continuare nu am, doar cei la care le-am povestit ce face. Problema este ca copilul mi l-au luat socrii cu acordul ei si acum se pune problema daca ma poate scoate din drepturile parintesti. Precizez ca de cand au luat copila nu am contribuit cu nici un ban la cresterea ei, dar nici sotia la plata ratelor pe care le detinem. Toate creditele le am din timpul casatoriei si din cate stiu eu sunt comune, mai ales ca la crdeditul ipotecar este coplatitor.
In cazul unui divort eu vreau sa o las pe ea sa creasca copila, pentru simplul fapt ca ma acuza tot timpul ca vreau sa o iau in caz de divort. Se poate asa ceva? Daca fata ramane cu sotia locuinta ii va fi atribuita ei? Eu sunt titularul de contract cu banca, salariul este cam de 3 ori mai mare ca al ei si ea are un contract pe durata determinata care expira curand, si din cate stiu s-ar putea sa nu il prelungeasca.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:57, 18 Ianuarie 2010
Dar acestia stiu doar din povesti ce face sotia mea. Nu am nici un martor direct la aceste lucruri. Poate parintii amantului? A fost la el de doua ori, vorbeste cu el pe ascuns la telefon, chiar si-au si aruncat 2 cartele sim ca sa nu pot demonstra ca ei vorbesc. Am ceva sms salvate pe telefonul mau cand i l-am dat sotiei in care si-au trimis declaratii de dragoste, dar normal ca ea nu recunoste ca are ceva cu accea persoana. Dar cum cartela sim nu mai exista nu pot demonstra ca a avut numarul respectiv, pentru ca sigur nu va recunoaste acest lucru.
Sotia vrea sa ma invinuiasca de abandon, pentru ca nu ii dau bani pentru intretinerea fetitei, dar nici ea nu contribuie la plata ratelor pe care le avem la locuinta si creditele pe care le-am facut pentru a realiza ceva. In ultimele 3 luni nu a contribuit cu nici un leu la plata creditelor, nici la cumpararea produselor alimentare pentru noi, cumpar tot din banii mei. Problema e ca cu toate astea eu sunt de vina ca nu dau bani pentru intretinerea fetitei. Momentan locuim impreuna, dar are de gand sa plece la parintii ei si sa ma acuze de abandon familial.
O alta problema ar fi, parintii ei ne-au dat 5000 de lei, cadou pe vremea aceea, cand au vandut o casa pe care au mostenit-o, iar acum cica vor banii inapoi in caz de divort pentru ca acum sustin ca a fost doar un imprumut. Cu acest lucru cum se poate rezolva?
Socrul meu m-a si amenintat in nenumarate randuri, verbal la telefon, ca nu imi da voie sa mai vorbesc cu ea, sa nu o mai sun, sa nu ii trimit sms. Oare nu am dreptul sa fac asta, nu exista nici un ordin judecatoresc care sa imi interzica sa fac acest lucru.
Tot impreuna cu tatal ei au fost si au facut 2 plangeri impotriva mea: 1. ca am furat certificatul de casatorie si certificatul de nastere al fetitei, dupa care i-am dat copii xerox; 2. Plangere penala pentru agresiune, care din fericire s-a intamplat in public si ea spune ca are un martor, sotia, ca si tatal ei sustin ca am luat-o de gat, dar ce nu inteleg eu ce legatura are luatul de mana cu gatul. Aceasta s-a intamplat in ziua in care au luat fetita fara acordul meu, eu asteptam la ea la servici pentru a o lua cand intra ea la lucru, doar ca am avut o cearta cu o seara inainte, dupa ce ea a vorbit o ora cu amantul si normal nu a recunoscut, si a doua zi si-a chemat parintii sa ia fetita.
Fara suparare, dar telenovelele sunt comedii fata de ceea ce traiesc eu.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
UTILIZ, utilizator
Pt suma data de socrii nu exista temei legal sa o recupereze. Vorbesc si ei fara sa stie legea. Daca era imprumut si nu au nici o hartie la mana, sa-si ia adio.
Nu va poate invinovati nimeni de abandon de familie in lipsa unei hotarari judecatoresti def. si irevoc. care sa stabileasca plata pensiei alimentare. De-abia dupa nerespectarea acesteia veti putea fi invinuit.
Nu aveti martori la ce facea sotia, dar nu ati spus niciunui prieten, vecin, afin etc?Oricum, dupa cum doriti sa se termine din culpa comuna, daca dvs. dati divort si sotia e de acord, proba cu martori va fi mai mult formala, daca nu chiar inutila. E suficient ca martorii sa sustina ca nu va mai intelegeti.
Nu va lasati intimidat de toate amenintarile socrului sau ale sotiei. Acestea provin din necunoasterea legii si profita de starea dvs. mai sensibila din acest moment.
Ar mai fi problema ca eu acum nu imi vad fiica pentru ca este la socrii, iar cand merg si eu acasa si vreau sa o vizitez ori nu imi raspunde sotia la telefon, ori pleaca de acasa cu fetita cand trebuie sa merg. Mai rau e ca pe mine nu ma lasa nici macar sa ma plimb cu ea de frica sa nu o fur. Mai mult, cand am spus ca vreau sa ies la plimbare cu ea a spus sa vin cu Politia daca vreau sa ma plimb. Acest lucru cum il pot rezolva?
Legal nu aveti ce face, din pacate.
Pana nu aveti o hotarare judecatoreasca def. si irevoc. de custodie sau de drept de vizita, asta va fi situatia.
Ramane doar intelegerea amiabila ( dupa cum spuneti nu e cazul) cu sotia.
Politia nu se implica decat daca sunt hotarari jud. def. si irevoc.si nici atunci, in unele cazuri.
Deci, daca politia nu se implica si nu exista o hotarare judecatoreasca, as putea lua fata sa ma plimb si ei nu pot sa imi faca nimic? Nici macar sa faca plangere ca am luat-o? Ca din partea lor ma astept la orice.

Alte discuții în legătură

Probleme copil Mircea_123 Mircea_123 Am o fetitza de 3 ani care locuieste la bunici. Problema e ca eu nu pot intra in casa lor si nici nu ma lasa sa ma intalnesc cu ea, doar cand au ei chef. ... (vezi toată discuția)
Separare cuplu - ce este de facut ? escape2009 escape2009 Problemele noastre stau in felul urmator : Sotia consuma alcool , la inceput a fost putin si mai usor , de circa 9 ani s-a intetit si a crescut cantitatea de ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate? RORSCHACH RORSCHACH Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate? Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ... (vezi toată discuția)