Buna ziua! Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o speta v-as fi foarte recunoscatoare.
Am fost sunata de adiministratia blocului si mi s-a comunicat ca un apometru radio de apa calda (baie) nu transmite consumul de apa. Administratia blocului m-a anuntat acum 4 luni de zile. Am contactat furnizorul, a venit, a verificat si mi-a comunicat faptul ca nu s-a transmis consumul de acum 5 ani zile si au pretentia ca eu sa platesc cei 400 m consumati in acesti 5 ani. Mie nu mi se pare normal sa platesc acesti bani din momentul in care eu nu am fost anuntata ca nu functioneaza si de asemenea nu aveam cum sa imi dau seama ca este defect deoarece:
- apometrul in casa inregistreaza - dar se pare ca la ei nu transmite
- intretinerea pe scara blocului este afisata per total apa calda ( bucatarie + baie) si luna de luna eu aveam consum deoarece cel de la bucatarie functiona
As vrea sa stiu daca aociatia m-ar putea obliga sa platesc acest consum avand in vedere ca ei nu au facut vreo sesizare catre mine in acest sens. Asa cum am spus am fost anuntata de catre ei abia acum 4 luni. Multumesc frumos!
hob
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
e cu doua taisuri
-administratia are vina pentru ca toate apometrele sunt inregistrate cu locatia de instalare.......din moment ce la bucatarie apare consum si locuieste cineva in apartament, logic ca trebuie sa existe si la baie....mai mult de atat daca primeau eroare de comunicatie trebuiau sa verifice
-pe de alta parte acest consum a fost inregistrat corect si trebuie achitat......probabil diferenta existenta de-a lungul timpului a fost imputata tuturor locatarilor ca pierderi si nu e normal sa plateasca altii pt consumul tau
luand variantele de mai sus administratia este indreptatita sa va ceara achitarea acestei diferente
Mi se pare ciudat ca asociatia , care probabil tine o evidenta a consumurilor de apa ( cel putin asa ar fi normal , pentru a se evita alte probleme in acest sens ) deci asociatia sa nu sesizeze faptul ca la bucatarie este consum iar la baie nu, si acest lucru in decurs de 5 ani, asa cum mentionati. Atata timp cat apometrul merge si inregistreaza consum la fata locului ( lucru care se poate vedea la un control punctual, la apometru ) dat nu transmite indexul, ( lucru pe care d-vs. nu aveti cum sa-l sesizati din apartament...d-vs. puteti vedea doar ca apometrul indica consum cand curge apa ) ..deci in aceste conditii nu vad care ar putea fi vina d-vs. personal pentru acest lucru si sa fiti pusa la o plata necuvenita din punctul d-vs. de vedere .... daca apometrul e sigilat si nu sunt urme ca s-ar fi umblat acolo pentru alte scopuri, nu aveti de ce sa platiti in plus. Vina nu va apartine personal, pentru ca nu aveti cum sa controlati faptul ca apometrul nu transmite, d-vs. puteti vedea doar daca el inregistreaza consum.
@madalinavaleria M-as feri sa relationez (in scris, telefonic, e-mail, etc) cu asociatia pana nu as contacta un avocat care sa ma reprezinte! Asteptati-va ca la valoarea celor 500mc sa se adauge penalitati, dobanzi, etc, etc., de aia zic ca aveti imperios nevoie sa fiti sfatuita/reprezentata de un avocat. Mi-e greu sa cred ca nu veti ajunge in instanta!
În 5 ani la baie ar rezulta un consum mediu pe lună de 6.66 mc apă caldă fără a pune la socoteala si consumul de
la bucătărie.
De curiozitate câte persoane locuiesc în apartament ? Eu cred ca devină în principal ar fi firma care care administreaza contoarele care nu a sesizat că la baie nu se transmite nici un cosum timp de 5 ani și asociația de locatari,în speța administratorul. De platit o să-i platiți că doar dvs. ia-ți consumat.Cereți asociației să-i plătiți în rate.
Apometru
Claudiu_1010
Stau cu chirie intr-un apartament cu centrala pe gaz. De la centrala vine o conducta de apa calda pana la baie, unde a fost lasat un apometru in functiune. ... (vezi toată discuția)
Pausalul
ank 1
Anca , Braila
Va rog ,sa ma lamureasca si pe mine cum este cu pausalul la apa rece(apa calda nu este la bloc).Stau singura intr-o garsoniera de un an de zile ... (vezi toată discuția)