avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc care este in curs de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, ...

Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, in Bucuresti. Cei de la firma de constructii dau jos peretii exteriori ai balcoanelor pt a pune placi noi de beton. Intrucat acest lucru presupune si distrugerea ulterior renovarea unei bucati din interior eu nu sunt de acord si doresc sa semnez un proces verbal sau o alta hartie prin care se specifica acest lucru insa inginerul de la firma nu este de acord. Mentionez ca renovarea din interior se va face pe banii mei. Este legal asa ceva? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: hebis , utilizator 20:16, 6 August 2023
ce inseamna costurile renovarii?ce structura foloseste pentru refacerea peretilor?

nu spun ei ca structura metalica este deteriorata ci o expertiza......cand ati demarat anveloparea blocului, toate detaliile astea erau scrise in proiect

daca acele balcoane reprezinta un pericol nu vreau sa pun in balanta refuzul vostru si cei 20cm pierduti vs prabusirea acestora cu tot cu vecini sau in capul unor oameni ce trec pe sub acele balcoane

e diferenta intre 20cm pierduti si o raspundere penala in cazul unei nenorociri(basca niste vieti omenesti)
Buna ziua, eram in proces de obtinere a actelor necesare pentru construirea unui balcon la parter, dar de la asociatie mi s-a comunicat ca blocul a intrat in proiect de reabilitare termica si ca este foarte posibil ca balconul sa fie demolat de catre constructori pentru ca nu este in conformitate cu proiectul lor.
In schimb, daca eu detin actele necesare de constructie a balconului in momentul in care acestia vor incepe demararea lucrarilor (prin toamna spun cei de la asociatie), voi putea sa imi construiesc balconul cu ajutorul acestora (folosindu-ma de proiectul si materialele lor).
Este plauzibil acest lucru? Nu caut sa mi se faca pe gratis, voi plati costurile necesare pentru constructie, dar ma intereseaza sa stiu daca avand actele legale, cei de la reabilitare imi pot construi balconul sau nu.
Cine a hotarat sa faca reabilitarea primaria sau asociatia de proprietari independent de primarie?

w_v_w_v a scris:

Cine a hotarat sa faca reabilitarea primaria sau asociatia de proprietari independent de primarie?

Primaria
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns pentru intrebarea asta?

hebis a scris:

Buna ziua, eram in proces de obtinere a actelor necesare pentru construirea unui balcon la parter, dar de la asociatie mi s-a comunicat ca blocul a intrat in proiect de reabilitare termica si ca este foarte posibil ca balconul sa fie demolat de catre constructori pentru ca nu este in conformitate cu proiectul lor.
In schimb, daca eu detin actele necesare de constructie a balconului in momentul in care acestia vor incepe demararea lucrarilor (prin toamna spun cei de la asociatie), voi putea sa imi construiesc balconul cu ajutorul acestora (folosindu-ma de proiectul si materialele lor).
Este plauzibil acest lucru? Nu caut sa mi se faca pe gratis, voi plati costurile necesare pentru constructie, dar ma intereseaza sa stiu daca avand actele legale, cei de la reabilitare imi pot construi balconul sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolarea balconului in vederea reabilitarii Mande cristina Mande cristina Buna ziua, sunt proprietara unui imobil situat langa mall vitan, bloc care momentan se reabilitează. Reabilitarea consta si in demolarea balcoanele, mai ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ). In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica si demolare PaulAvram PaulAvram Buna seara! Am o întrebare, zic eu destul de simpla. Saptamana aceasta, blocul in care locuiesc a intrat in reabilitare termica. Astazi am fost sunat de ... (vezi toată discuția)