la inaintarea an instanta a unui comflict de munca ,care nu sa putut evita din cauza patronatului se ia an calcul CIM, sau CCM an cazul an care CCM a fost anregistrat la itm dupa 8 luni de la angajare si are articole ce privesc salarizarea si drepturile salariatului mai clare si bune de care se tine seama?SI DACA SE POATE AN SECTORUL TURNATORIE DAR FARA CONDITII DECENTE CF CSSM BENEFICIEM DE CONDITII DEOSEBITE?ca patronatu nu vrea sub nici o forma si toate deciziile le ia cu reprezentantii salariatilor avand ancheiate niste procese verbale prin care au intervenit antrun CCM nefiind parte semnatara a contractului si au luat decizii fara sindicatul reprezentativ hotarind norme mari,salarii mici an defavoarea salariatilor,ancalcand art 226 din codul muncii de a apara drepturile salariatilor,tocmai defavorizandune ce sanse de castig avem sa ne recuperam sporurile si restul prevederilor CCM?va multumesc
Buna seara.Poate ma ajuta si pe mine cineva. Am sa povestesc pe scurt : in ianuarie 2007 am avut un accident de munca pe nava (sunt marinar) ,am stat in spital 5 luni in Olanda (acolo s-a intamplat).Dupa accident am ramas cu defect la picior . Asiguratorul (italian) m-a dat apt de munca si au hotarat o pensie de 160 euro timp de 10 ani .Nu am fost de acord cu ei si mi-am luat avocat din Italia. Problema mea mare este ca avocatul nu imi raspunde nici macar la mesaje si cred ca nu o sa faca ceva. Va rog frumos dati-mi un sfat , ce sa fac. Va multumesc.
Conflict munca
marianmarian
ce se respecta an primul rand?CIM sau CCM ptr ca cim nu ne avantajeaza si CCM nu se vrea sa se respecte de director si e turnatorie nu am nici grupa sau ... (vezi toată discuția)
Ccm nivel ramura
gentilom
La o firma care are ca obiect de activitate transportul pe apa(maritim si fluvial) dar care intre timp a vandut navele maritime si a ramas doar cu cele ... (vezi toată discuția)