avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platesc eu detectorul de gaze daca il primeste noul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platesc eu detectorul de gaze daca il primeste noul proprietar al apartamentului?

Buna ziua,
S-au distribuit in bloc detectoare de gaze pentru apartamente , acestea se platesc in 4 rate incepand cu intretinerea corespunzatoare lunii aprilie care este afisata in prezent.
Eu instrainez apartamentul, am achitat deja prima rata la detector pe care inca nu l-am primit ( nu mai locuiesc in bloc, teoretic ar fi trebuit sa il primesc luna aceasta cand am fost la casierie...), mai apar doua rate la intretinerile pe mai si iunie pe care tot eu le achit, apoi noul proprietar va achita ultima rata. Problema este ca el beneficiaza de aparat, achit un bun de care nu beneficiez. Trebuie sa platesc eu aceste rate incluse in intretinere? Cum pot proceda?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 14:41, 2 Iulie 2021
Instrainati, adica vindeti apartamentul ?!
Nu uteti incheia act de vanzare-cumparare daca nu sunteti cu plata intretinerii la zi. Nu primiti hartie de la asociatie.
Cand semnati actul de vanzare-cumparare, stabiliti cu cumparatorul, de comun acord, daca va recuperati sau nu, de la acesta, banii deja platiti pe detectorul de gaze.
pai apartamentul trebuia sa aiba senzor de prezenta gaz de cativa ani(obligatoriu).......deci practic platiti ceva ce trebuia achitat acum cativa ani si va si foloseati de el
Daca intentionati vanzarea apartamentului aveti obligatia sa depuneti adeverinta emisa de asociatia de proprietari care sa ateste starea dv financiara
Aveti dreptul legal sa solicitati cumparatorului sa restituie c/v detector gaze
:) mai trebuie sa plece cu geamurile ca in contract scrie doar de ferestre si eventual robinetii de apa ca doar instalatia sanitara exista

mi se pare un fel de tiganie sa te impiedici de 2-300 ron la o astfel de tranzactie.......mai ales ca apartamentul trebuia sa fie utilat obligatoriu cu asa ceva de cativa ani
Nu puteți vinde apartamentul dacă aveți datorii.Platiti datoriile,obțineți adeverinta de la președintele asociației cum ca nu exista datorii și după aia se poate vinde.Sau pastrati ambele bunuri și detectorul și apartamentul.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2021
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate instalare detectoare de gaz pe casa scarii si electrovalva AlMaria AlMaria Buna ziua, In anul 2019, în primăvara, am cumpărat un apartament. Știind ca anul viitor trebuie sa fac revizia la centrala, am început sa ma ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
Montare detector si senzor pentru gaz - abuz sau necesitate? montecassino montecassino Acum cateva zile s-a produs o avarie la o vecina pe scara mea: a sunat la gaze schimbarea racordului de la aragaz ca se simtea un iz de miros de gaz. Aia au ... (vezi toată discuția)