avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Tatal meu este decedat.Suntem trei frati si mama care este in viata.Dezbaterea nu s-a facut dupa decesul tatalui.In acest caz mama poate ceda o parte din drepturile ei catre unul din frati?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 15:36, 7 Ianuarie 2010
buna ziua!
renuntarea in favorem se poate face doar dupa dezbaterea succesiunii, asta pp ca mama sa accepte intai succesiunea, sa isi ia cota, iar abia dupa aceea sa renunte la ea printr-un act...
Succesiunea se poate face foarte ieftin si prin tribunal .

Mama dumneavoastra va cheama in judecata cei trei copii , chipurile pentru ca nu se inteleg la impartirea mostenirii , iar la primul termen vor incheia o tranzactie , prin care mama cedeaza o parte din cota ei de mostenire catre unul din copii , in schimbul unei sulte , adica o suma de bani .

Mai ieftin de atat nu se poate , ca sa nu mai dati banii degeaba la notar .

Puteti sa va luati si un avocat , dar este obligatoriu ca la primul si singurul termen de judecata sa fiti prezenti toti , adica mama si cei trei copii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , se pot ceda legal celor doi copii minori,cotele parti ... Danielcat Danielcat Buna ziua , se pot ceda legal celor doi copii minori,cotele parti pentru doua imobile care vor fi supuse succesiuni mostenirii,pentru a impiedica vanzarea ... (vezi toată discuția)
Fratele meu poate sa-mi cedeze partea lui de mostenire? phrlac phrlac Suntem 5 frati si vrem sa dezbatem succesiunea la terenul din camp , un frate nui trbuie si vrea sa-mi dea mie cota lui de mostenire se poate face un act la ... (vezi toată discuția)
Coproprietate prin succesiune abisibiu abisibiu suntem doi frati , dupa moartea parintilor ma mostenit un apartament 3 camere ,tata a decedat in noiembrie 2010 si urmeaza sa facem succesiunea , mama a ... (vezi toată discuția)