avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cetatenie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cetatenie

As dori sa stiu daca sunt casatrit cu un cetatean brazilinan ce acte ii trebuie sa primeasca cetacenie romina.Pot sa calatoresc in europa cu el pina cind nu este cetacean roman? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:46, 7 Ianuarie 2010
Pentru acordarea cetateniei trebuie facuta cerere si intreaga procedura poate dura ani ( uneori si 18- stiu cazuri).
Dar, la casatoria cu un cetatean roman, sotul cetatean Non UE poate solicita o viza pe 5 ani, cu ajutorul careia poate circula in UE.
Mai multe informatii le aflati la O.R.I. ( Oficiul Roman pt Imigrari - www.ori.mai.gov.ro ).
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi raspunde-ti la intrebare denush denush imi spune-ti va rog ce probleme o sa am in cazul in care eu ma aflu in Romania si am viza expirata (vezi toată discuția)
Casatorie (romanca cu un albanez) clarasimulea clarasimulea v-as ruga sa-mi raspundeti la o intrebare: daca o romanca se casatoreste cu un cetatean strain, pe teritoriul tarii noastre, cat trebuie sa astepte cetateanul ... (vezi toată discuția)
Viza in calea iubirii Krishnaind Krishnaind Am un iubit indian de 3 ani, ne-am cunoscut la munca intr-o tara straina, el a trebuit sa plece in India pentru probleme familiale, dupa 2 ani a reusit sa vina ... (vezi toată discuția)