avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... va rog sa-mi raspunde-ti la intrebare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

va rog sa-mi raspunde-ti la intrebare

imi spune-ti va rog ce probleme o sa am in cazul in care eu ma aflu in Romania si am viza expirata
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:16, 3 Februarie 2010
Daca sunteti cetatean nonUE, puteti studia site-ul Oficiului Roman pt Imigrari:
www.ori.mai.gov.ro
deci eu nu sunt legal cetatian UE dar sunt casatorita in Romania,
Daca sunteti casatorita cu un cetatean roman, aveti dreptul sa solicitati o viza pe 5 ani, care va da dreptul de sedere si de calatorie in spatiul UE alaturi de sot.
Aceasta viza se poate reinnoi.

Interesati-va la O.R.I. cum v-am spus mai sus.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie biguviorel biguviorel As dori sa stiu daca sunt casatrit cu un cetatean brazilinan ce acte ii trebuie sa primeasca cetacenie romina.Pot sa calatoresc in europa cu el pina cind nu ... (vezi toată discuția)
Casatorie (romanca cu un albanez) clarasimulea clarasimulea v-as ruga sa-mi raspundeti la o intrebare: daca o romanca se casatoreste cu un cetatean strain, pe teritoriul tarii noastre, cat trebuie sa astepte cetateanul ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere angajat angajat Sunt casatorita cu un cetatean american si locuim imperuna in Romania. Ce acte trebuie el sa depuna la ORI pentru a obtine viza de sedere? (vezi toată discuția)