avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare restaurant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare restaurant

Buna ziua si la multi ani. Sper sa gasesc pe cineva care sa stie ce formalitati trebuie sa indeplinesc pentru a deschide un restaurant? Am in vedere ce acte trebuie sa prezint, de la care autoritati trebuie sa obtin avizuri sau autorizatii si cam cat ar putea dura in medie toata operatiunea? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: dan_sur_cr , utilizator 07:43, 9 Septembrie 2011
Haideti sa incepem cu ordinea fireasca a lucrurilor: daca restaurantul nu este inca construit va tr sa mergeti la primaria locala si sa solicitati certificat de urbanism. In functie de ce se inscrie in CU exista 2 posibilitati-sa se solicite realizarea unui plan urbanistic de detaliu sau unul zonal si at veti depune la Agentia Regionala de Protectia Mediului o docum de plan urbanistic, sau nu. In cazul in care nu se solicita realizarea PUD-lui sau a PUZ-lui se va merge la Ag. pt Prot Mediului teritoriala cu un dosar constind in:-o copie dupa CU,memoriul tehnic intocmit de un proiectant autorizat conform Ord. 860/2002 pt aprobarea procedurii de emitere a acordului de mediu, piesele desenate tot de catre proiectant si tariful de 100 RON la depunere.In fct de incadrarea si analiza documentatiei se vor plati si alte tarife ulterior.Procedura poate dura intre 20 zile lucratoare si 1 an dc nu va grabiti.
In situatia in care restaurantul este deja construit si are peste 100 locuri, veti depune la ag teritoriala un dosar care va avea: fisa de prezentare si declaratie-modelul se gaseste in Ord. 1798/2007 pentru aprobarea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu, copie dupa certificatul de inregistrare a societatii, copie dupa certificatul constatator al punctului de lucru emis conf Legii 359/2004 a ORC-lui cu declararea activ cod CAEN 5610, plan de situatie, plan de incadrare in zona a obiectivului, copii dupa contractele de utilitati, fise de securitate dc folositi substante chimice si tariful de 500 RON. Procedura poate dura intre 30 zile lucratoare si...ani dc nu va grabiti.Bafta!
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
ContSters107946, utilizator
Multumes foarte mult pt raspunsul detaliat, dar am cateva nelamuriri si imi cer scuze anticipat pentru impertinenta cu care va agasez.
De fapt e vorba de o cofetarie cu spatiu inchiriat, locuri maxim 50 si probabil si cu laborator propriu.
Planul de situatie si cel de incadrare in zona a obiectivului le obtin de la agentia de cadastru (ma rog, cum se numeste ea) sau trebuie sa mearga proprietarul care mi-a inchiriat spatiul acolo sa le solicite?
Pentru electricitate exista deja contract la sediui, mai am nevoie de alte utilitati in afara de salubrizare?
Tariful de 500 RON e taxa pe care o platesc pentru obtinerea autorizatiei de mediu sau la ORC?
La ORC ce acte imi trebuie, daca persoana care vrea sa inceapa toata povestea este cetatean izraelian si nu este rezident in Romania?
Personal nu ma agasati cu nicio impertinenta. Nu sunteti obligat sa cunoasteti legislatia din toate domenii.Este ffff bine ca ati facut aceste precizari.Cofetaria nu se autorizeaza dar laboratorul da, daca faceti mai mult de 1 tona/zi produs finit. Codul CAEN este 1071 si se declara la ORC.Tariful de 500 RON este pt obt autorizatiei.Pt mai multe lamuriri este indicat sa mergeti la Ag pt protectia mediului teritoriala si colegii mei din tara va vor indruma cu multa competenta.
Multumesc
Salut,trebuie si autorizatie sanitara(ceva de genul asta) de functionare,pt angajati toate procedurile normae +ceva de la dir. sanitara ca lucreaza in alimentatie publica(nu stiu cum ii zice la hartie),cu electirica trebuie vazut daca contractul e pe pers. juridica,de asemenea trebuie sa vedeti daca spatiul inchiriat are destinatie comerciala daca nu trbuie rezolvat .SUCCES

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma noua, autorijatii necesre luci-ana luci-ana buna ziua, am o firma noua cu activitatea de comert cu deseuri si as dorii sa stiu ce autorizatii imi trebuiesc, am codul caen 4677 multumesc (vezi toată discuția)
Bransament apa curenta ela.m ela.m as dori sa stiu care sunt taxele care trebuiesc platite pt bransarea la reteau de apa curenta in mediul rural in conditiile in care reteaua a fost construita ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare alina_vi alina_vi Ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o firma care are ca puncte de lucru hotel, restaurant, cofetarie si laborator patiserie? (vezi toată discuția)