avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartire cheltuieli zugravit scara de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartire cheltuieli zugravit scara de bloc

Intr-o scara de 20 de apartamente s-a hotarat prin semnaturile a 18 din 20 de proprietari sa se imparta egal cheltuielile cu zugraveala. Ceilalti 2 proprietari sunt nemultumiti, acestia locuind la garsoniere.
Precizez ca scara are apartamente de 1 , 2 si 3 camere.

Este normal ca s-a procedat asa?
Se poate face ceva pentru multumirea celor 2 proprietari ?

Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2021
stanciu4444, utilizator
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 08:26, 4 Iulie 2021
se imparte pe cota parte si ii puteti multumi cu calculul corect nu dupa cum crede fiecare de cuviinta
LEGE nr. 230 din 6 iulie 2007
Articolul 25
(3) În situații excepționale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorității proprietarilor unei scări sau unui bloc, membri ai asociației de proprietari, pentru probleme care îi vizează direct, pe bază de tabel nominal.

din 20:
- 18 au fost de acord sa se imparta in mod egal
- 2 nu au fost de acord

Cum se procedeaza ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
procedura de vot in sine,a fost corect facuta insa nu ce s-a votat efectiv, adica impartirea cheltuielilor in mod egal
o hotarare trebuie sa fie si conform legii nu doar aprobata de majoritate............la fel puteati sa-i puneti la plata intregii sume pe cei doi proprietari de garsoniere ca doar aveti majoritate

eu citez din 196/2018...care e fapt e in vigoare
ART. 85
Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociației cu privire la
proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreținere, service,
reparații și, după caz, de consolidare, reabilitare, eficiență energetică, modernizare la părțile de
construcții și instalații aflate în/și pe proprietatea comună,etc etc

ART. 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a
asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau
orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție
respectiva hotărâre.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2021
hob, utilizator
Respectand dispozitia in vigoare L nr 196/2018 costurile se repartizeaza conform cota indiviza
Daca insa proprietarii amiabil convin plata cote egale ,atunci toti suporta sume egale
Intr-o asociatie de proprietari,dispozitia prevede ca majoritatea dispune,minoritatea se supune hotararii majoritatii
formulat corect este: daca TOTI proprietarii sunt de acord cu plata in cote egale.........chiar daca dispun ceva contrar legii, nu are cine sa conteste

orice decizie contrara legii, luata cu orice majoritate, are nevoie de un singur contestatar si ea va fi anulata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea ... iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: suntem un bloc de 8 etaje, iar pe fiecare etaj sunt 2 ap. de 3 camere, 1 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dorim sa facem divizarea unei asociatii de proprietari ... RaluFlori RaluFlori Buna ziua, Dorim sa facem divizarea unei asociatii de proprietari care este compusa din 3 scari. Scara 2 doreste divizarea si constituirea unei noi ... (vezi toată discuția)
Zugrăvit scari asociatie de propietari jeni0 jeni0 Buna ziua Am si eu cateva intrebari :Cum se împart cheltuielile pt zugrăvirea scărilor in cadrul unei asociații de proprietari ?Daca la prima întâlnire ... (vezi toată discuția)