avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, prin retrogradare poate sa-mi reducă si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, prin retrogradare poate sa-mi reducă si salariul ...

Bună ziua,prin retrogradare poate sa-mi reducă si salariul pe care l-am dobandit înainte? Deoarece nu am trecut de un test scris din cadrul societății, mi s-a transmis că o să fiu retrogradat si vreau sa stiu daca imi reduce si salariul . Mentionez ca nu am avut nici o abatere disciplinară, din contra am rezultate foarte bune pe postul pe care sunt,doar din cauza testului sunt amenintat cu astfel de "vorbe". Vreau sa imi spuneți cum sa procedez daca ma retrogradeaza si trebuie sa semnez un contract nou ca modificarea si de salar.
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 4 Iulie 2021
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
....

Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
Astfel, retrogradarea se face in urma unei cercetari disciplinare.

"Retrogradarea poate fi dispusă doar cu respectarea profesiei celui sancţionat". (Decizia civilă nr. 8/17.01.2019 a Curţii de Apel Galaţi)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul SinziianaPaula SinziianaPaula Buna, Se poate taia salariul daca angajatul greseste ? (vezi toată discuția)
Ce sanctiune poate primi un angajat? Isabela30 Isabela30 Ce sanctiune poate primi un angajat pentru neemiterea bonurilor fiscale daca patronul ii solicita asta? (vezi toată discuția)
Sanctiune absente nemotivate CARPAHONTU CARPAHONTU daca un salariat al unui srl a lipsit nemotivat intr-o zi aducind unele prejudici societati ce sanctiune poate primi? (vezi toată discuția)