avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumulare pedeapsa cu perioada de asteptare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumulare pedeapsa cu perioada de asteptare

Buna ziua!
In data de 22 ianuarie 2020 am fost prins baut la volan. Din aceasta cauza mi-a fost ridicat perisul de conducere fara drept de a conduce auto pe drumurile publice si mi s-a deschis dosar penal. Din cauza pandemiei, abia in Aprilie anul acesta(2021, dupa 15 luni) am fost chemat la tribunal. In urma infatisarii, am pierdut permisul pentru 2 ani, 8 luni cu suspendare fiind la prima abatere si munca in folosul comunitatii. Am facut recurs si pe 15 Iunie anul acesta mi s-a dat sentinat definitiva de suspendare a permisului si alte sanctiuni.
Intrebarea mea este, daca exista vreo cerere, posibilitate, etc sa mi se ia in considerare cele aproape 18 luni cat am stat fara permis. in sentinta spune ca pedeapsa se aplica din momentul hotararii definitive. Dar nu din cauza mea am fost chemat la tribunal dupa un an si jumatate.
Daca ma poate ajuta cineva cu aceasta peta, v-as fi foarte recunoscator.
Sa aveti o zi minunata!
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2021
bobyboy, utilizator
Fiind în aceași situație că și dvs..perioada de 15 luni se consideră urmărire penală și nu se ia în calcul.

Ce alcoolemie ați avut ?
Buna ziua! 1,44 in sange. Deci sa ma obesnuiesc cu ideea ca voi sta fara permis de conducere 3 ani si jumatate din momentul evenimentului sau 2 ani din momentul sentintei definituve....
Permisul dvs se anuleaza. Puteti sustine examen pentru un nou permis dupa un an de zile de la ramanerea definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de a conduce pe drumurile publice bobyboy bobyboy Buna ziua! In luna inanuarie, am fost prins conducand auto cu o alcolemie de 0,44 mg alcool in aerul expirat si in urma analizelor de la spital 1,44 si 1,52. ... (vezi toată discuția)
Condus baut sabin_bun sabin_bun Buna ziua! Am 19 ani si in decembrie 2007 am fost prins la volan baut cu o alcoolemie in sange de 1.75. Aveam permis de 1an si 3luni. Au trecut deja 5 kuni si ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intimpla bugaru85 bugaru85 am fost depistat cu o alcoolemie de 0,53 in aeru expirat mi sa intocmit dosar penal m-ar interesa care este pedeapsa in cel mai rau caz? (vezi toată discuția)