avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna, Consilier local nu primeste indemnizatie, motiv ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna, Consilier local nu primeste indemnizatie, motiv ca a refuzat ...

Buna,
Consilier local nu primeste indemnizatie, motiv ca a refuzat sa faca parte de o comisie de specialitate la stabilirea membrilor. Este legal?
Cel mai recent răspuns: dstore2021 , utilizator 12:09, 5 Iulie 2021
Pentru participarea la ședințele consiliului și ale comisiilor de specialitate, consilierii locali, respectiv consilierii județeni au dreptul la o indemnizație lunară. Primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților consiliilor județene nu li se acordă indemnizație pentru participarea la ședințe.

Consilierii locali, respectiv consilierii județeni au dreptul la indemnizația lunară doar dacă participă la cel puțin o ședință a autorității deliberative și o ședință a comisiei de specialitate, pe lună, desfășurate în condițiile legii.
Consilierul local participa la toate sedintele , in afara de cel cu comisiile, simplu fapt ca nu face parte.
....Adica nu lipseste de la sedinte. Insa legea nu e clar in privinta asta. Mai mult se refera *cred eu, ca cine nu merge la comisile de specialitate, doar la sedinta, nu primeste indemnizatia. Sau e tot asa? Legiuitorul cum sa gandit?
Legea zice ca pentru participarea la sedinta tre sa primeasca bani..... cum atunci?
Pentru participare se primeste indemnizatia, pentru neparticipare nu.
Deci raspunsul e nu? Adica nu face parte de comisiile de specialitate, insemnand ca e exclus de plata?
Desi a cerut sa fie reintrodus intr un grup, primarul refuza sa puna pe ordinea de zii punctul asta. E constitutional ?

Alte discuții în legătură

Articolul 61 privind indemnizația de consilier local,din ordinul ... nelufloca nelufloca ARTICOLUL 61 privind Indemnizația de consilier local,din Ordinul 25/2021 pentru aprobarea modelului orientativ al statutului unităţii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie consilieri locali aleko27 aleko27 Buna seara, Un consilier local face parte dintr-o comisie de specialitate, iar alt consilier local face parte din doua comisii de specialitate. ... (vezi toată discuția)
Drepturile consilierilor locali. sode sode Cine stabileste cuantumul indemnizatiei de sedinta ale consilierilor locali, si pe ce baza legala ? Indemnizatia se acorda ca o indemnizatie lunara, sau se ... (vezi toată discuția)