avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Banii pe asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Banii pe asigurare

Buna ziua!Am si eu o intrebare.Acum un an si jumatate am avut un accident auto in care am fost scos vinovat desi persoana respectiva m-a tamponat.M-a scos vinovat pe mine, pcte penalizare, amenda si pe deasupra sa imi platesc daunele masinii singur.Am intentat proces.. l-am castigat.Sentinta a fost in favoarea mea(definitiva si irevocabila).Casa de asigurari i-a dat banii de pe asigurarea mea celuilalt, dar cand a aparut hotararea i-a retras.Cum pot recupera banii de pe daunele masinii mele? (cam 70 milioane lei vechi).Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 20:44, 8 Ianuarie 2010
pentru a recupera contravaloarea sumelor platite pentru reparatia vehiculului dvs. va trebui sa va adresati asiguratorului RCA al cond. auto vinovat de producerea daunelor, potrivit hotararii judecatoresti pronuntate in favoarea dvs.
Multumesc pt raspuns.Dar intamplarea face sa fim la aceeasi casa de asigurari de masina.Cum pot actiona in aceasta circumstanta?
talleex a scris:

Multumesc pt raspuns.Dar intamplarea face sa fim la aceeasi casa de asigurari de masina.Cum pot actiona in aceasta circumstanta?

Aveti "noroc"!Prezentati-va cu hotararea definitiva, si deschideti dosar de dauna, in baza politei RCA a vinovatului,prezentand si toate documentele in original privind reparatia.Succes!
Ca orice sentinta trebuie investita cu titlu executoriu, dupa investire se poate cere executarea silita respectiv puteti formula o plangere penala pentru neexecutarea hotarari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare din partea unei societi de asigurari Silviu79 Silviu79 Buna seara. Scriu pentru prima data pe acest forum si va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema. In anul 2006, unchiul meu (sofer la un SC) a acrosat o masina ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Acoperire rca in caz de betie la volan iepurache2004 iepurache2004 as vrea sa stiu daca polita rca a unui sofer beat la volan care a produs un accident asigura despagubirea masinii lovite si a victimei. uni spun ca da,alti ... (vezi toată discuția)