avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Dupa proces, prin Sentinta civila mi s-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Dupa proces, prin Sentinta civila mi s-a comunicat ...

Buna ziua,

Dupa proces, prin Sentinta civila mi s-a comunicat ca am pierdut procesul pentru ca n-am facut la timp plangerea. S-au luat de cel mai pueril motiv...In sentinta scrie ca pot face apel in 30 zile de la comunicare (couminicarea:23.06.2021). Cum as putea sa atac?
Este vorba de o amenda de 1.000 de lei primita de mine pe 03.11.2020, pentru nepurtarea mastii in spatii deschise, Procesul verbal l-am primit prin posta (n-a fost completat in fata mea, scrie ca am refuzat sa semnez, ca martorii au refuzat si ei). Dl politist si a notat in agenda, fara sa mi arate ce scrie. Deci eu imi asum ce am facut, dar am cerut anularea PV pentru ca era plin de minciuni. Si am pierdut ptr ca n am adus la timp plangerea, ptr ca la momentul ala o insoteam pe mama,care avea probleme de sanatate (Dumnezeu s-o ierte!).Multumesc ptr eventualele raspunsuri...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce sa faceti dacă nu ați formulat contestatia in termenul prevăzut de lege mai mult ca sigur a fost invocata exceptia tardivitatii.Nu este nimic pueril procesele se judeca dupa o serie de reguli de procedură.. Chiar dacă aveați avocat sau solicitați macar sfatul unui av si formulati o cerere de repunere în termen nu era probabil.admisa. pt motivul invocat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum anulez o amenda nepurtare masca data de instanta, inca neplatita doru777 doru777 Buna ziua. Am fost amendat si in instanta s-a mentinut amenda, data de jandarmerie pentru nepurtarea corespunzatoare a mastii in spatii deschise, in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as vrea sa stiu in ce masura se poate aplica legea ... F.R. F.R. Buna ziua! As vrea sa stiu in ce masura se poate aplica legea contraventionala mai favorabila in cazul unui proces de plangere contraventionala. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei ... Matei Alexandru Viorel Matei Alexandru Viorel Plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei - pentru lipsa mastii in exterior. As dori sa stiu cum as putea sa depun o plangere ... (vezi toată discuția)