avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor !!!! Sunt acuzată că nu am depus toți banii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor !!!! Sunt acuzată că nu am depus toți banii din încasări

Buna seara ! Am și eu o problema și deja nu mai dorm noaptea ! Am lucrat la un IFN de creditare ! Ofeream credite cu dobânda fff mare apoi încasăm banii Sub forma de rate iar respectivi bani ii înregistram intr o aplicație mobila și in fiecare luni depuneam banii Fizic la banca Conform fumatului pe care telefonul îl indica ! Mi-am dat demisia de la firma respectiva , am predat telefonul ,chitanțierul și tot Echipamentul ! Toate bune și frumoase , la 2 luni după am foat contactata de firma respectiva care mi a spus ca au găsit niște diferențe între sumele încasate și sumele introduse in aplicație gen 1000 de lei și ca ultima depunere a mea făcută la banca nu au intrat banii și in cont ( deși telefonul cu aplicația a fost luat de la mine Cu 0 lei încasați iar închiderea a fost la o săptămâna după ) teoretic ultima mea săptămâna a fost pe 0 Pt ca eu nu am mai vrut sa fac încasări in preaviz , am stat degeaba , acasă !însă Cu telefonul luat de la mine puteau in continuare sa facă încasări , așadar soldarea care trebuia sa fie pe 0 nu mai era pe zero , era cu o anumită suma care nu a mai ajuns la banca din câte am înțeles ! In concluzie firma respectiva ma cam scoate datoare 3000 de lei ! Ma simt fraierita , ma simt păcălită dar îmi aparține vina in mare parte pt ca nu am făcut proces verbal când am predat tot și multe altele ! Acolo la chitanțe introduse in aplicație nu exclud total sa nu fii greșit , dar in nici un caz cu 1000 de lei ! In fine ! Întrebarea mea este , ce pot sa pățesc ? As vrea sa o scot la capat cumva ! Eu as putea sa le plătesc 3000 de lei și mâine doar ca ma simt fraierita ! In același timp nu vreau sa am cazier judiciar! Mulțumesc anticipat pt răspuns ! Seara frumoasa !
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2021
Anam2126, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:16, 7 Iulie 2021
Banuiesc ca in aplicatia respectiva aveti un istoric care sa ateste ca in data de... ati avut sold zero, nu?
Sau banca poate confirma ca in data de ati facut o anumita plata...
Eu zic ca nu au cum sa dovedeasca ca datoria va apartine atat timp cat dvs. pueti dovedi ca in ultima zi nu ati avut datorii si ca apoi nu ati mai avut acces la telefon si aplicatie pentru a incasa ratele si a face alte plati catre firma.

Ionut.ion a scris:

Banuiesc ca in aplicatia respectiva aveti un istoric care sa ateste ca in data de... ati avut sold zero, nu?
Sau banca poate confirma ca in data de ati facut o anumita plata...
Eu zic ca nu au cum sa dovedeasca ca datoria va apartine atat timp cat dvs. pueti dovedi ca in ultima zi nu ati avut datorii si ca apoi nu ati mai avut acces la telefon si aplicatie pentru a incasa ratele si a face alte plati catre firma.

Tocmai problema este ca ei au luat telefonul de la mine după vre o 5 zile in care nu ma mai prezentam deloc la munca încă decizia de încetate a venit la mult timp după ... ei m-au băgat in preaviz inițial 45 de zile însă eu 5 zile nu am mai plecat din casa așa ca au venit și au luat echipamentul dar decizia de încetare a venit cu 2-3 săptămâni mai târziu ! Iar pe telefon era logat contul meu , era înregistrat contul meu ! Dacă s-au băgat in treaba asta probabil au de gând sa îmi facă rău ! Normal eu ce pot sa pățesc ? Nu am antecedente penale și cel mai frica imi e de cazier pt ca De 11 ani nu am întrerupere in câmpul muncii , am rate și ma bazez doar pe mine !
Nu sunt avocat/jurist sa va pot raspunde in termeni legali, poate va ajuta cineva in acest sens sau consultati un avocat.
Cred ca nu au ce face impotriva dvs. atat timp cat nu ati avut acces la acel cont incepand cu data de... si problemele sunt din acea perioada.
Plus ca, asa cum am spus si in prima postare, dvs. cand ati incasat ratele ati eliberat o chitanta, nu?
La fel banuiesc ca in momentul in care virati banii in conturi specificati ce reprezinta, de unde...?
Exista un istoric in aplicatie al contului in care sa se vada ce tranzactii au fost facute de acel cont si cand, nu?

Repet, puteti consulta un avocat si vedeti ce va spune dupa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soldul zilei anterioare in casa de marcat! mari_lma mari_lma Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: un magazin nou deschis, cu activitate de la inceputul lunii curente. Din omisiune sau lipsa de ... (vezi toată discuția)
Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)
Taxa gestionare cont aura.radulescu aura.radulescu Buna seara! Am cont curent pe firma in care nu am mai incasat nimic de 2 luni (sold 0) , dar sunt datoare bancii 15 lei pentru gestionare cont curent pe ... (vezi toată discuția)