avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa gestionare cont
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa gestionare cont

Buna seara! Am cont curent pe firma in care nu am mai incasat nimic de 2 luni (sold 0) , dar sunt datoare bancii 15 lei pentru gestionare cont curent pe ian-feb 2010-suma apare pe debit in extrasul de cont. Cum inregistrez aceasta suma in contabilitatea firmei?Multumesc,Aura
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 22:25, 13 Martie 2010
627=5121 15 lei
Contul 5121 este bifunctional
Ar trebui ca soldul sa nu fie 0 asa cum ati spus initial.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Buna ziua! Multumesc ptr.raspuns.Extrasul de cont de la banca este 'pe dos'- adica, daca faci o plata ea iti apare pe debit in extras, iar in contab. firmei se trece pe credit plata. Daca fac 627=5121 15 lei in contab. firmei se considera ca am platit acesti bani, nu? Eu trebuie sa inregistrez datoria pe care o am fata de banca si nu cred ca trebuie folosit ct.627. Am spus ca soldul =0 pt. ca 5121 este soldat in contab. firmei. Ce ziceti?:-/
soldul din extrasul de cont este cu -15 ron ? daca este asa inseamnca ca firma datoreaza bancii 15 ron comision gestionare cont . Cum ati "soldat" contul 5121?
Contarea pe care v-a scris-o @magda asa se face este o cheltuiala .
627-5121
"Daca fac 627=5121 15 lei in contab. firmei se considera ca am platit acesti bani, nu?"
Pai este o plata pe care nu ati onorat-o bancii
Daca vreti , puteti sa o tratati ca pe un credit.
Contul 5121 cu sold creditor echivaleaza cu un imprumut acordat de banca.
Inregistrarea propusa nu face altceva decat sa evidentieze tocmai acest lucru si este in concordanta si cu evidenta bancii.

NB : Nu asteptati din partea contabilitatii bancii sa fie mai inteligenta decat ne-o putem face noi singuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie de credit luciapap luciapap Buna ziua,am cateva problema iar daca ma ve-ti ajuta va voi fi recunoscator. 1.am un contract de linie de credit la B-ca Transilvania din 01.06.10,acest ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila linie de credit marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com O SC a contractat o linie de credit.Este prima luna cind am un extras de cont aferent acestea si nu sint sigura daca am gindit bine operatiunile ce se ... (vezi toată discuția)
Bilant eveevelina eveevelina buna seara, va rog mult ajutati-ma si pe mine in urmatoarea problema: la dec 2009 am sold creditor 5121 si am si o suma in 581. la pozitia IV din F10 din ... (vezi toată discuția)