avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu se mai fac procuri la consulat Bonn? Ajutați-mă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu se mai fac procuri la consulat Bonn? Ajutați-mă vă rog ...

Nu se mai fac procuri la consulat Bonn?
Ajutați-mă vă rog să înțeleg ce anume vor cei dela Bonn. Mi se fac greutăți la depunerea cererii unei obținerii a procurii speciale de vânzare imobil. Acum trei ani am făcut la consulat Bonn aceeași procura fără probleme. Acum vor un model de procură, și anume să îl obțin de la notar, deci semnat de mine. Dar eu trăiesc în Germania, deci să merg în România să fac acolo procura? Atunci nu mai am nevoie de consulat!!! Asta e ceea ce vor deci cei dela Bonn? Iar un notar din România nu știu dacă poate face procura online cu semnătura mea tot online și apoi să o apostilez aici la Bonn. Cine știe vă rog sau a fost confruntat cu acest lucru, vă rog mult să mă ajutati. Mulțumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2021
Filia, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:34, 7 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati inteles.
Nu trebuie sa va deplasati in Romania si nu trebuie sa semnati nimic.
Cei de la Consulat vor un draft editabil de procura, de la un notar din Romania, pe care doar sa il autentifice
Trimiteti pe cineva din Romania la un birou notarial, sa solicite un model de procura in Word, pe care dvs sa il transmiteti mai departe la Consulat.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2021
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cauza volumului mare de cereri, cei de la Consulat nu vor sa isi bata capul cu redactarea declaratiilor si procurilor.
De asemenea, au fost situatii in care procurile autentificate acolo, nu au fost agreate de notarul din Romania.
Si atunci, solicita un model. Pe princpiul "zi-mi cum vrei sa fie procura, ca sa fie bine pentru client".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pt dezbaterea mostenirii - consulat sau apostila? NickN70 NickN70 O procura pentru dezbaterea mostenirii si eliberarea certificatului de mostenitor, realizata in strainatate, trebuie NEAPARAT sa fie facuta la un Consulat al ... (vezi toată discuția)
Imputernicire din strainatate pentru cumparare imobil laudory laudory Traiesc in Insulele Cayman, vreau sa-l imputernicesc pe tatal meu sa cumpere un imobil in romania. Mi s-a spus ca act autentificat de la notar de aici urmat de ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare cu apostila in usa danbala danbala Am intocmit o procura de vanzare, notarizata de un notar public din USA si autentificata cu apostila conform Conventie de la Haga. Totusi notarul din Romania ... (vezi toată discuția)