avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am fost prins de către poliție cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am fost prins de către poliție cu alcoolemia de ...

Buna ziua, am fost prins de către poliție cu alcoolemia de 0.41 in aerul expirat, rezultatele la recoltarea probelor biologice fiind de 0.94 și 0.77 .
Domnul polițist mi a spus sa vin zilele următoare pentru audieri și continuarea urmăririi penale.
Imi puteți spune va rog frumos ce as putea face / declara cu scopul de a ma favoriza ? Considerați că m ar putea “ salva” să cer recalcularea ? Vă mulțumesc !
Buna ziua,

Da, puteți solicita efectuarea unui raport de expertiză medico-legală de recalculare a alcoolemiei.

La aceasta valoare a alcoolemiei, aveți șanse foarte mari sa primiti amânarea aplicării pedepsei sau chiar renunțarea la aplicarea pedepsei, ceea ce v-ar avantaja pentru că nu s-ar dispune anularea permisului de conducere.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Apararile nu se fac pe forum. Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna cu el strategia apararii in functie de situatia de fapt.
Vă mulțumesc frumos pentru răspunsul dumneavoastră dn. Andreea.
O să fac o recalculare cu speranța de a ieși sub 0.80 și de a intra in cazul de contravenție.
Vă mulțumesc de asemenea pentru răspunsul dvs dl. Răzvan, însă din păcate nu imi permit un avocat. În momentul de față nu-mi permit nici sa plătesc o amendă contravențională.
Fara avocat o sa fiți foarte probabil condamnat dacă se va dovedi ca fapta constituie infracțiune.
O alta problema este și aceea ca nu sunt deloc ieftine apărările în astfel de.procese și este destul de mult de lucru pentru avocat.

Daca vreti sa va angajati avocat cereți un alt termen în vederea audierii.
În acest fel va veți exercita dreptul la apărare garantat constitutional, fiind un drept fundamental.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Calculul retroactiv se face in functie de situatia de fapt si anumite date de interes, dar in orice situatie, rezultatul nu o sa va iasa sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, probabil o sa fie o valoare mai mare decat prima proba biologica recoltata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
0.45 in aerul expirat anno anno In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat sau nu?! anghelvalentin2010 anghelvalentin2010 Buna-seara!Am fost depistat conducand un camion cu o alcoolemie de 0,77Mg alcool in aerul espirat in luna octombrie a anului trecut...problema este ca sunt ... (vezi toată discuția)