Buna-seara!Am fost depistat conducand un camion cu o alcoolemie de 0,77Mg alcool in aerul espirat in luna octombrie a anului trecut...problema este ca sunt chemat la proces peste 2 saptamani si nu stiu daca mai am vreo sansa sau nu sa imi recapat permisul inapoi...exista vreo portita de scapare in toata chestia asta?ma poate ajuta cineva?
Va rog ajutati-ma!!!
Am uitat sa mentionez ca stau in judetul Prahova iar permisul mi-a fost suspendat in Giurgiu...am fost in luna decembrie pe Vasile Lupu in Ploiesti la "departamentul permise" iar persoana de la ghiseu in momentul in care mi-a vazut dovada mi-a spus ca acesta imi este luat pentru 90 de zile!dupa 90 de zile am revenit la ghiseu iar acesta mi-a spus ca sa ma duc la Giurgiu deoarece nu a venit nici un permis#-o
doar daca iesiti basma curata din proces. Daca nu veti sustine examenul auto din nou. Si mai e o chestie cu latura penala :) unde .......nu stiu ce se va intampla, de regula se da incetare si amenda
De ce ati fost chemat la proces? Vi s-au luat probe biologice si a rezultat o alcoolemie mai mare? Este infractiune doar daca este peste 0.8 la mie!B-)
Se poate cere recalcularea alcoolemiei!
daca ati avut o alcoolemie de 0.77 mg alcool in aer expirat ,cf codului rutier trebuia sa vi se recolteze probe biologice . daca rezultatul in urma recoltarii probelor biologice indica peste 0,80 g/l alcool pur in sange fapta dvs constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani , inclusiv anularea permisului.
la un an de la data executarii pedepsei puteti solicita obtinerea unui nou permis .