avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat sau nu?!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat sau nu?!

Buna-seara!Am fost depistat conducand un camion cu o alcoolemie de 0,77Mg alcool in aerul espirat in luna octombrie a anului trecut...problema este ca sunt chemat la proces peste 2 saptamani si nu stiu daca mai am vreo sansa sau nu sa imi recapat permisul inapoi...exista vreo portita de scapare in toata chestia asta?ma poate ajuta cineva?



Va rog ajutati-ma!!!

Am uitat sa mentionez ca stau in judetul Prahova iar permisul mi-a fost suspendat in Giurgiu...am fost in luna decembrie pe Vasile Lupu in Ploiesti la "departamentul permise" iar persoana de la ghiseu in momentul in care mi-a vazut dovada mi-a spus ca acesta imi este luat pentru 90 de zile!dupa 90 de zile am revenit la ghiseu iar acesta mi-a spus ca sa ma duc la Giurgiu deoarece nu a venit nici un permis#-o
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
anghelvalentin2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: DANIELA NICULESCU , Consultant fiscal 21:18, 29 Ianuarie 2010
doar daca iesiti basma curata din proces. Daca nu veti sustine examenul auto din nou. Si mai e o chestie cu latura penala :) unde .......nu stiu ce se va intampla, de regula se da incetare si amenda
De ce ati fost chemat la proces? Vi s-au luat probe biologice si a rezultat o alcoolemie mai mare? Este infractiune doar daca este peste 0.8 la mie!B-)
Se poate cere recalcularea alcoolemiei!
daca ati avut o alcoolemie de 0.77 mg alcool in aer expirat ,cf codului rutier trebuia sa vi se recolteze probe biologice . daca rezultatul in urma recoltarii probelor biologice indica peste 0,80 g/l alcool pur in sange fapta dvs constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani , inclusiv anularea permisului.
la un an de la data executarii pedepsei puteti solicita obtinerea unui nou permis .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)