avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor va rog! Tata e un alcoolic si imi terorizează ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor va rog! Tata e un alcoolic si imi terorizează familia ...

Ajutor va rog! Tata e un alcoolic si imi terorizează familia de ani. Mama e singura care lucreaza cu act de muncă. Se trezeste de la 5 pentru a merge la muncă si abia daca doarme seara din cauza lui, e nevoita sa doarma pe jos.
Nici eu nu pot dormi din cauza lui. Abia daca dorm 5 ore pe noapte.
Si dimineata ne trezeste de la 6 fiindca dă muzica la televizor la maxim. Ziua se pune pe noi cu mainile/picioarele si se intinde pe tot patul nostru. Pe mama o injura si o jigneste in fața si prin intermediul telefonului. "vrei sa mananci diseara cu buza umflata?" "te tai in jumate si te arunc la canal" "fa proasto/handicapato" "iti fac machiaj la ochi"
Pe bunicii mei ii uraste. Bunica e la spital nu se mai poate ocupa de bunicu care si el de asemenea are probleme cu alcoolul. Acum doi ani era bolnav la pat, avea 12 boli. Nu ii mai dadea nimeni vreo sansa la viata dar si-a revenit. Acum tata ii da de baut pe ascuns ca sa scape de el. Casa este al bunicului meu, tata nu are act pe casă.

Întrebarea mea e: Pot face ceva? Mama a zis că politia nu va face nimic in privința asta, fiindca asa s a întâmplat si la cele doua surori ale ei si politia nu s a implicat. Si daca ii pune ordin de restricție sau il da afara din casă ii este teamă sa nu vină pe ascuns sa ne faca rau mie sau fratelui meu sau bunicilor iar ea să fie la muncă.
Daca ajuta la ceva, eu si mama avem poze/video-uri/înregistrări drept dovadă cu comportamentul său.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:28, 8 Iulie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
tatal pare o cauza pierduta, mutati-va si luati-o de la capat, ca, asta e singura solutie...........
teoretic, bunicii ca sunt proprietari, pot cere evacuarea fiului lui sau puteti obtine ordin de restrictie, insa solutiile astea sunt provizorii, plus ca riscati sa va treziti cu gatul taiat, cu ordinul in mana.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz psihic - parinte newvendetta25 newvendetta25 Salutare, Am 18 ani, locuiesc cu fratele meu in varsta de 8 ani, mama, tatal si bunica noastra. Problema este abuzul psihic facut de tatal nostru.Obisnuieste ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie gariana gariana Buna ziua, cum se poate obtine un ordin de restrictie pentru o persoana? Mamaia si bunicu\' nu mai doresc ca in casa lor sa mai vina unchiu. Ei mi-au lasat ... (vezi toată discuția)
Divort, minor ingrijire comuna dienusa dienusa parinti divortati prin notar,ingrijire comuna fetita de 7 ani.va rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata...fetita e data in ingrijirea mamei cu ... (vezi toată discuția)