avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am contestat luna trecută consumul de apă facturat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am contestat luna trecută consumul de apă facturat de societatea ...

Am contestat luna trecută consumul de apă facturat de societatea de distribuție a apei care a fost de 440mc (440000 litri) apă potabilă, în condițiile în care consumul mediu în lunile anterioare a fost de 8-10 mc iar existența unei avarii este exclusă. Am solicitat o verificare metrologică a contorului iar în urma acestei operațiuni s-a emis un raport metrologic în care , la rubrica "CONSTATĂRI " se specifică faptul că erorile de măsurare sunt mai mari decât erorile maxime tolerate iar la rubrica "CONCLUZII" apare "Contor declarat RESPINS". Cum se procedează în acest caz, se face sau nu recalcularea pe baza mediei din lunile anterioare , deoarece societatea refuză acest lucru? Menționez de asemenea că după schimbarea contorului cu unul nou, consumul pe luna următoare a fost de 8mc, ceea ce confirmă faptul că nu a fost vorba de nicio avarie la branșament. Cu stimă, Dorin
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:40, 9 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Informati furnizorul de apa ca veti face o reclamatie la ANPC, daca nu se conformeaza cererii dvs. de a recalcula acel consum pe baza mediei consumurilor anterioare, deoarece apometrul respectiv a fost declarat RESPINS la verificarea metrologica. Reclamatia o puteti face aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

doamna de la asociație îmi spune că am consumuri de apă prea mici, și susține că poate cere verificarea metrologică pe cheltuiala mea. este adevărat? Dorin1988 Dorin1988 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri, daca se poate. 1. Doamna de la asociatie imi spune ca am consumuri prea mici pt un apt 2 cam, 1 ... (vezi toată discuția)
Apometru clasa c laurmarin laurmarin Buna problema mea este legata de un apometru clasa C. In apartamentul meu am doua apometre unul clasa C si unul clasa B . Administratorul de la asociatie ... (vezi toată discuția)
Plătim pierderi mari de apă, între 300 și 500 mc lunar, deși țeava nu este defectă. cum putem rezolva situația? marinicafarafrica marinicafarafrica Buna seara Bloc nou , asociatie de proprietari cu acte , ne confruntam de un an jumate cu pierderi totale de peste 3000 mc. Da am scris bine. Apacanal Ilfov ... (vezi toată discuția)