avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Malpraxis

Buna ziua ,
Pe scurt este vorba despre un dosar penal caz medical de malpraxis ucidere din culpa .Cazul sa judecat si la instanta de fond precum si la curtea de apel Bucuresti . S a ADMIS apelul la Curtea de apel Bucuresti , Hotararea Curtii de apel fiind definitiva in care a mentinut sentinta instantei de fond la pedeapsa stabilita cu suspendare si oprirea unor drepturi pe o perioada indelungata Insa exista o problema destul de mare referitor la stabilirea daunelor morale ce trebuiesc platite familiei celei decedate
Curtea de apel Buc a marit valoarea daunelor morale in moneda Euro de circa 3 ( trei) ori in ajung la
valoare de ... peste 600000 Euro plus cele materiale ce trebuiesc platite de catre inculpati iar societatilor de asigurari le a stabilit ca plata acestora sa fie in procent de 30 % - 40 % din val asigurataa politei de asigurari (ex 37000 euro ) Dupa ce ghid pt solutionarea daunelor s a apreciat marirea val daunelor morale ? Rog daca mai exista vre o cale de contestare in anulare s au revizuire la latura civila la alta instanta , inclusiv la CEDO si care este termenul de contestare ?
Am rugamintea a mi comunica ce se poate face in continuare daca mai este o cale judecatoreasca in acest caz. Cu toata consideratia , Va multumesc D Ionescu


Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2021
dumyonescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: dumyonescu , utilizator 16:11, 10 Iulie 2021
Din punctul meu de vedere suma este infimă probabil dacă partea vătămate ar fi fost o rudă a dvs nu v ar fi convenit ca viata unui om să fie prețuită la 60000 euro.Nu mai există nici o cale de atac la CEDO nu se rejudeca cauza, se constată doar dacă nu a fost respectat un drept prevăzut în conventie etc.Dupa ce va vine motivarea mergeți la un avocat să o analizeze dar probabil șansele sunt infime..Instanta a stabilit sumele datorate ca daune în urma probelor ,nu exista ghiduri care să stabilească cat valoreaza o mana,un picior o viață,deși asiguratorii asa ar vrea.Am revăzut postarea dvs daunele sunt de 600000 inteleg,dar cuantumul nu schimba cele mentionate anterior.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Trebuia facuta o aparare foarte buna in fata curtii de apel.
In general, la nivel de curte de apel trebuie sa fie angajati avocati de inalt nivel pentru ca si judecatorii sunt foarte bine pregatiti in ziua de astazi la nivelul curtilor de apel si doar asa poate exista echilibru.

Acum nu mai aveti ce sa faceti.

Sunt foarte multi oameni care nu inteleg acest lucru decat atunci cand este prea tarziu.
Apararile trebuie facute la momentul oportun.

Claudiu Lascoschi
Bucuresti
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cu parere de rau , multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa dau in judecata guvernul romaniei, ministerul apararii, ... utilizator16eu utilizator16eu Vreau sa dau in judecata guvernul romaniei, ministerul apararii, sri-ul, spitalul Roman, politia Roman si ministerul de finante toate intr-un singur proces si ... (vezi toată discuția)
Asigurare malpraxis dienutza80 dienutza80 Buna ziua. Reincep serviciul in luna septembrie dupa concediu de maternitate si mi s-a spus ca trebuie sa inchei o asigurare de malpraxis in valoare de 10000 ... (vezi toată discuția)
Daune materiale reduse de instanta vmir vmir In anul 2006 am fost implicata intr-un accident rutier( pasagera) Am ramas infirma pe viata cu gradul 1 de handicap. Procesul a mers amandoua odata si cel ... (vezi toată discuția)