avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am lucrat ca lucrator comercial in piata la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am lucrat ca lucrator comercial in piata la un stand ...

Buna ziua!
Am lucrat ca lucrator comercial in piata la un stand de produse traditionale , fara carte de munca pe o periodata mai indelungata.
In domeniul activitati mele se desfasura si un inventar la maxim 40 de zile, intre care angajatorul nu isi oferea acei indici de scazamant al produselor si acea lipsa se punea pe angajat, ca si cum ar fi furat.
Eu nu am mai putut sta la acel loc de munca si am plecat neanuntat.

Angajatorul, ma informeaza ca imi face plangere penala precum sa ii platesc acele pierderi.

Ce ma sfatuiti sa fac??

Va mulțumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: RoxanaRamona , utilizator 14:37, 13 Iulie 2021
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum dovedeste ca ati fost angajat platit daca nu ati avut contract individual de munca ?
Cum va imputa pierderile daca nu semnati un stat de salariu si primeati bani in mana, direct ?
Puteti dvs. sa depuneti o sesizare la ITM pentru ca ati lucrat la negru la firma .... daca dispuneti de documente care sa ateste acest lucru, eventual martori.
Se va face cercetare de catre ITM si dupa caz, firma va fi amendata contraventional, dar si dvs.
Puteti depune sesizare la ANAF impotriva firmei pentru munca la negru, evaziune fiscala/ neplata impozite si taxe.
Angajatorul, spune ca ma trecut intr.o asociatie familiala si ma ameninta ca detine o copie dupa buletine
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociațiile Familiale nu.pot avea angajați.
Sa inteleg ca el doar ma ameninta ?
Si nu ar putea sa imi faca nimic din tot ce imi spune?
Mulțumesc!!!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil doar sa va ameninte...

Alte discuții în legătură

Amanare de lichidare leustean leustean am lucrat doua luni la o firma (iasi) fara contract (la negru) pe post de dispecer .Nu le mergea prea bine si mi-am cautat ceva serios.Am gasit si am ... (vezi toată discuția)
Angajatorul - nereguli silviu35 silviu35 ANGAJATORUL mia dat salariul de 650 in mina fara sa semnez nici un stat,si bonurile la fel dar nu sint trecute in contract. LA angajare nu mia cerut actele de ... (vezi toată discuția)
Neacordarea tichete de masa mariams70 mariams70 Buna ziua,in urma cu cateva luni mi sa desfacut CCM-ul in mod abuziv in timp ce eram in concediu medical,am castigat in instanta dreptul de a fi reintegrata ... (vezi toată discuția)