Buna ziua!
Am lucrat ca lucrator comercial in piata la un stand de produse traditionale , fara carte de munca pe o periodata mai indelungata.
In domeniul activitati mele se desfasura si un inventar la maxim 40 de zile, intre care angajatorul nu isi oferea acei indici de scazamant al produselor si acea lipsa se punea pe angajat, ca si cum ar fi furat.
Eu nu am mai putut sta la acel loc de munca si am plecat neanuntat.
Angajatorul, ma informeaza ca imi face plangere penala precum sa ii platesc acele pierderi.
route
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Asa cum spune si denumirea formei de organizare ca activitate comerciala "Asociatia Familiala" este o asociere intre membrii familei.. Sunteti ruda cu angajatorul? Daca va trecea cum spune cu 1% , trebuia sa faceti parte din familie, si trebuia sa semnati un contract de asociere care il depuneati la Registrul Comertului, la ANAF si trebuia sa va vina acasa de la ANAF instiintari de plata pentru impozit, contributie la sanatate. etc. Puteti sa mergeti la ANAF-ul de care apartineti cu cartea de indentitate la evidenta contribuabili sa verificati, ,ca sa va convingenti ca nu poate sa va treaca asociat fara voia si stirea dvs.. si mai ales daca nu faceti parte din familie.
RoxanaRamona
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
"Agajatorul mia trimis o instiintare precum sa ii achit suma estimata de el in 3 zile in contul lui personal..."
Instiintarea din partea cui a venit, cine semneaza, o societate SRL cu stampila iar el ca administrator?
Si dvs sunteti in culpa ca a fost munca fara forme legale, pe viitor sa nu o mai faceti.
Marfa daca e perisabila ce sa-i faci....
Daca erati angajat cu adevarat, aveati contract de munca in original semnat de ambele parti, stat de plata, primeati in mana salariul cu fluturas de salar, semnati pentru asta sau trebuia sa fi primit salariul in cont bancar. Este asa?
Daca nu, in rest e vrajeala.
Sa va dea in judecata si sa dovedeasca ca sunteti angajat cu forme legale, ca a achitat impozitele si apoi sa mai vrea ceva.
In "contul lui personal" 300 milioane vechi ca apoi sa plece pe o plaja cu nisip fin .... :))).