avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.Am făcut succesiunea după tatăl defunct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.Am făcut succesiunea după tatăl defunct in termenul ...

Bună ziua.Am făcut succesiunea după tatăl defunct in termenul legii până la 2 ani de la data decesului.Masa succesorală era compusă din două titluri de proprietate din care unul ( un titlu) cel cu valoarea cea mai mare avea o literă greșită.Notarul a făcut succesiunea numai după titlul corect scris( masa succesorală foarte mică) urmând că titlul greșit să fie trimis de primăria din localitate la Consiliul județean pentru corectură. După 2 ani și 5 luni titlul ne-a fost trimis corectat.Notarul a făcut succesiunea dar ne-a încasat și ce-i 1% impozit pentru depășirea celor 2 ani de la data decesului tatălui.Se pot recupera acești bani ? Văzând că nu din vina noastră au trecut mai mult de 2 ani? Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Lili1961 , utilizator 18:54, 23 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu se pot recupera.
În mod normal, titlul trebuia corectat de tatăl dvs, atunci când trăia.
Cum a stat toată viata asa fără sa remedieze eroarea...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2021
raluk0207, utilizator
Va mulțumesc pentru răspuns. S-ar părea că nu trebuie sa mai umblam pe nicăieri sa pierdem timp și alți bani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certifica de deces ContSters77543 ContSters77543 Buna ziua, in urma cu cateva zile odata cu verificarea actelor pentru inceperea demersurilor pentru o succesiune am observat urmatoarele nereguli in acte: un ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii dacon dacon Buna ziua. Au trecut 8 ani de la decesul tatalui.Am dori sa aflam cum putem rezolva onorabil dorinta mamei: Suntem doua surori, iar mama doreste ca una dintre ... (vezi toată discuția)
Alegerea notarului pentru succesiune și impozit II_Maria II_Maria Bună ziua, Am depus actele pentru succesiunea după tată la un notar, mama fiind decedată mai demult. Succesiunea după mamă am dezbătut-o la alt notar. ... (vezi toată discuția)