avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua socrul meu mai are 4 frati si albi lor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua socrul meu mai are 4 frati si albi lor părinți au ...

Buna ziua socrul meu mai are 4 frati si albi lor părinți au decedat (mama lor recent de 2 ania.problema este ca doi din cei 4 doresc să facă succesiune si doi nu...intrebarea este se vor face 4 succesiuni(asa precizează 2 din frati) sau cel care dorește a rămâne în casă batraneasca sau cel putin dorește a păstra casa va deschide succesiunea?în acest moment nimeni nu sta in casa respectivă.si daca se deschide succesiune cum se face daca cei nu se inteleg.multumesc
Cel mai recent răspuns: Petrina l , utilizator 16:20, 11 Iulie 2021
Succesiunea o poate deschide oricine. Nu înțeleg de ce doi dintre frați nu doresc deschiderea succesiunii. Ar trebui să fie interesat fiecare la deschiderea succesiunii, mai ales că se pune problema dovezii acceptării moștenirii, acceptare care se face prin declarație notarială în termen de 1 an de la deces, iar dacă nu s-a făcut o astfel de declarație trebuie dovedit faptul că moștenirea a fost acceptată tacit.

Petrina l a scris:

Buna ziua socrul meu mai are 4 frati si ai lor părinți au decedat (mama lor recent de 2 ani.problema este ca doi din cei 4 doresc să facă succesiune si doi nu...intrebarea este se vor face 4 succesiuni(asa precizează 2 din frati) sau cel care dorește a rămâne în casă batraneasca sau cel putin dorește a păstra casa va deschide succesiunea?în acest moment nimeni nu sta in casa respectivă.si daca se deschide succesiune cum se face daca cei nu se inteleg.multumesc

Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2021
Petrina l, utilizator
Buna ziua nu doresc să deschidă deoarece cică ei nu ar rămâne în casă și să deschidă cel care ramane

Petrina l a scris:

Petrina l a scris:

Buna ziua socrul meu mai are 4 frati si ai lor părinți au decedat (mama lor recent de 2 ani.problema este ca doi din cei 4 doresc să facă succesiune si doi nu...intrebarea este se vor face 4 succesiuni(asa precizează 2 din frati) sau cel care dorește a rămâne în casă batraneasca sau cel putin dorește a păstra casa va deschide succesiunea?în acest moment nimeni nu sta in casa respectivă.si daca se deschide succesiune cum se face daca cei nu se inteleg.multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune carlaparagina carlaparagina Recent socrul meu a decedat iar sotul meu este unicul fiu. Socrii mei au fost divortati iar soacra mea traieste, la divort nu au facut partaj pentru ... (vezi toată discuția)
RenunȚare moȘtenire soția s-a ”trezit” cu o moștenire ... km km RENUNȚARE MOȘTENIRE Soția s-a ”trezit” cu o moștenire (casă bătrânească și terenuri, multe fără valoare prin niște ”bolovănișuri”) de pe ... (vezi toată discuția)
Act la notar acceptare tacita succesiune Selenus Selenus Buna ziua, avem doi frati si sotie supravietuitoare, tatal decedat inainte de oct. 2011, proprietati la tara. Nici unul posibilii mostenitori nu a acceptat ... (vezi toată discuția)