avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata impozitului pe perioada procesului de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata impozitului pe perioada procesului de succesiune

Sunt in proces de succesiune dupa parintii mei de 3 ani, inca nu s-a pronuntat, suntem in recurs. Cine plateste impozitele datorate la primarie pentru constructii - casa, anexe si pentru terenurile, care nu au inca un proprietar legal, decat dupa pronuntarea sentintei si ramanerea acesteia definitiva. Mentionez ca primaria mi-a trimis o somatie de plata, desi nu sunt singurul mostenitor.
Rog raspuns la obiect, cu articol de lege.
Cel mai recent răspuns: arua , utilizator 21:20, 7 Ianuarie 2010
Cine foloseste acel imobil? Daca este folosit de catre un mostenitor, acesta ar trebui sa plateasca impozitul....daca nu este folosit de niciunul dintre mostenitori, toti trebuie sa plateasca impozitul proportional cu cota lor de mosternire.
daca sunteti in recurs aveti deja o hotarare definitiva... in principiu s-a stabilit masa succesorala si mostenitorii si implicit cine ar trebui sa achite impozitul si in ce cote (daca este cazul de cote)
nu cred ca dvs personal ati primit somatie pt neplata impozitului ..... sau o puteti primii numai daca sunteti coproprietar cu defunctii dvs parintii
transferul de rol fiscal va fi posibil in momentul cand hotararea pe care o aveti devine si irevocabila
daca nu se incumeta nimeni sa achite impozitul, cel care va fi stabilit mostenitor definitiv si irevocabil va platii cu tot cu penalitati sau ....cel care plateste isi poate recupera creanta de buna voie/in instanta de la ceilalti comostenitori
daca considerati ca este musai va pot indica si articolele de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vinzare cumparare legea 112 anulat ContSters59529 ContSters59529 Dupa 13 ani de procese, Curtea de apel a hotarit anularea contractului de vinzare cumparare [b](decizia este definitiva si irevocabila) [/b]dintre falsul ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters215676 ContSters215676 Buna ziua, Am si eu o speta si va rog sa ma ajutati. La tara doi batrani au decedat. Bunica, mai recent in 2010. Au doua fete. Nu s-a facut succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Decizie RIoan RIoan Procesul meu de divort a parcurs etapele fond, apel si recurs. Acum am o hotarare irevocabila, insa nu inteleg cum opereaza ea asupra obligatiilor mele ... (vezi toată discuția)