avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar ...

Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar in cazul dezbaterii mostenirii unei surori decedate recent?Isi pierde calitatea de mostenitor?Mentionez ca nu a reusit sa se inteleaga cu ceilalti doi frati in aceasta privinta,ca atare,nu se prezinta la data stabilita de notar pentru dezbatere.
Cel mai recent răspuns: Daniela2275 , utilizator 12:08, 18 Iulie 2021
Ma scuzati!Cred ca am inteles. Daca nu depune aceasta declaratie,pierde peste un an dreptul la mostenire.Am citit mai cu atentie fiecare raspuns primit. Va multumesc mult pentru ajutor!

Daniela2275 a scris:

Si daca va da o declaratie expresa ca accepta mostenirea, in acest caz notarul mai suspenda dezbaterea? De asemenea, mama mea va trebui sa contribuie la cheltuielile dezbaterii?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pierde nimic.
Este destul de greu de decăzut un moștenitor din drepturile succesorale, pe motiv ca timp de 1 an, nu a făcut absolut niciun act de acceptare tacita a succesiunii.
În plus, trebuie făcută și dovada citarii.
Ma scuzati,dar mai am o intrebare: cam ar costa un avocat care sa-i apere drepturile mamei mele in cazul in care celelalte rude merg in instanta pentru dezbaterea mostenirii? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde ma adresez si ce acte am nevoie pentru obtinerea certificatului de mostenitor cuziamusia cuziamusia ce acte am nevoie si unde trebuie sa solicit eliberarea unui certificat de mostenitor? (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune Barzote Barzote Buna ziua, Pot deschide singur acceptarea succesiunii la notar fara ca ceilalti mostenitori sa fie prezenti ? Fac acest lucru deoarece ceilalti nu sunt ... (vezi toată discuția)