avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Referitor la problema pe care am postat-o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Referitor la problema pe care am postat-o cu 2 zile ...

Buna ziua! Referitor la problema pe care am postat-o cu 2 zile in urma www.avocatnet.ro/forum/discu...

Astazi am depus o cerere la asociatia de locatari, am primit numar de inregistrare, iar administratorul i-a spus vecinului de deasupra ca teava ii apartine si trebuie sa suporte cheltuielile sau sa o repare, din nou vecinul sustinand contrariul.

Acum as mai avea o intrebare: din informatiile vecinilor din bloc ar trebui sa am asigurare pe locuinta. Este adevarat, am nevoie de o asigurare pe locuinta? Momentan nu detin una.

Multumesc tuturor pentru ajutor. Imi cer scuze, nu stiam cum sa continui in vechea intrebare asa ca am pus alta.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:43, 15 Iulie 2021
da... asigurarea locuintei este obligatorie de cativa ani si este cunoscuta sub numele de PAD
costa in jur de 100ron si acopera daune din dezastrele naturale

separat de poate face o asigurare facultativa care poate acoperi intreaga valoare a ap si bunurilor,dar costul este mult mai mare....la 50k euro asigurare costul e de ~400ron pe an
asta acopera si astfel de daune insa compania de asigurari se va indrepta catre vecin pt recuperarea sumei
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2021
hob, utilizator
Si in acest caz, neavand asigurare, pot recupera banii de la vecinul de deasupra? Se va ajunge in instanta oricum deoarece nu ne putem intelege
la castig in instanta va fi obligat prin decizie sa achite contravaloarea reparatiei,alte daune provocate de eveniment si cheltuilelile de judecata incluzand avocatul

dovada reparatiei se face cu factura

daca vrea sa aleaga calea asta in care sa coste reparatia tevii cateva mii de ron....asta e
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2021
hob, utilizator
Legislatia in vigoare obliga detinatorii de proprietati imobile sa ncheie asigurare obligatorie de 10 sau 20 euro,sau asigurarea facultativa
Instalatia de scurgere care deserveste vecinul intra in obligatia acestuia sa fie reparata
In situatia in care vecinul pretinde ca nu este obligatia lui sa asigure starea tehnica a instalatiei care ii asigura preluarea si deversarea apelor reziduale,comunicati ca urmeaza sa indepartati instalatia care nu va apartine din proprietatea dv
Este delicat neavand asigurare,sa incheiati acum si sa informati producerea evenimentului
Normal la incheierea asigurarii,unele firme ,trimit inspectorii la imobilul pentru care se solicita incheierea de asigurare
Eu sunt curios cum s-ar demonstra in instanta ca acea teava apartine vecinului si ca el are acces neingradit la inspectarea si intretinerea ei . :))) E nevoie de un temei legal, nu de "cutume" comuniste.

"t)proprietate individuala - locuinta sau spatiul cu alta destinatie decat aceea de locuinta, parte dintr-un condominiu, destinata locuirii sau altor activitati, detinuta in proprietate exclusiva;"
[ link extern ]

" Proprietatea privată este dreptul titularului de a poseda, folosi și dispune de un bun în mod exclusiv, absolut și perpetuu, în limitele stabilite de lege." - codul civil.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! a intervenit o problema in blocul unde locuiesc la ... pfataxinicolae pfataxinicolae Buna ziua! A intervenit o problema in blocul unde locuiesc la instalatia de canalizare ( sifon ) a vecinului de deasupra. Teava de scurgere a sifonului ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la bloc? khalima khalima Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți dacă există vreo prevedere în care să se specifice unde anume trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la ... (vezi toată discuția)