avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nedepunere declaratie 394
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nedepunere declaratie 394

Sunt pfa si nu am stiut ca trebuie sa depun declaratia 394. Sunt inregistrata in scopuri de tva din feb. 2008.
Ce amenda risc daca depun acum toate declaratiile restante?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:13, 24 Martie 2010
mariana calin a scris:

Mi-am luat inima in dinti si am mers la Admin. Financiara si mi-au spus ca trebuie sa platesc 6000 (amenda ar fi intre 1200 si 1400 ron). Deci... aveti grija, nu faceti ca mine !
Multumesc pt. sfaturi.

stiu ca ptr srl , cu 394 te poate prinde si nu scapi fara amenda in cazul in care vrei sa scoti un certificat fiscal. dar ptr pfa ar trebui sa va interesati ( pe la cei care cunosc foarte bine situatia pfa ). imi pare rau ptr dv ca sunteti in situatia asta. :-/
Multumesc, asta e, greselile se platesc.
Nu am platit inca, mi-au spus sa vin si sa depun declaratiile cand am banii pentru amenda.
mariana calin a scris:

[...] mi-au spus sa vin si sa depun declaratiile cand am banii pentru amenda.

Daca nu ati gasit intelegere la functionarii de rand in mod sigur veti gasi la nivelul conducerii Administratiei Financiare de care apartineti.

Sa luam lucrurile asa cum ar trebui sa fie. Statul are nevoie de aceste declaratii pentru a putea depista mai usor eventualele incalcari ale legii si, ca urmare, scopul nu este de a va amenda pe dvs. ci de a dispune de informatia pe care i-o dati. Ca functionarii interpreteaza legea asa cum le pica lor bine asta e altceva.

Presupun ca suma de 6000 lei nu e un chilipir, asa ca luptati pentru a nu-i plati.
declaratia 394 se depune semestrial sau lunar dupa noile reglementari am tot intrebat si spun ca este la nivel de propunere nu sa probat nimic,am sunat la administratie si nu imi raspund ,as dori sa stiu daca trebuia depusa sau nu 394 pentru luna ianuarie ?multumesc
Renuntati la ideea cu avertismentul.

1. legat de D394 - amenda pentru nedepunere este intre 12.000 - 14.000 lei, iar daca se face plata in 48 ore se achita jumatate din minim, adica 6000 lei. Trebuie precizat acest lucru.

2. avertismentul se acorda (inainte) pentru abateri mici. Nu uitati ca fiscul este controlat periodic de Curtea de Conturi. Va garantez ca niciun inspector de la Curtea de Conturi nu va accepta ca fiind abatere minora nedepunerea unei declaratii pentru care amenda este de 12.000 - 14.000 lei.

3. acum avertismentul se poate aplica doar daca depui o declaratie de impozite (nu cea recapitulativa , cum este D394) din proprie initiativa si daca nu ai fost notificat in acest sens de catre fisc. Si atat !

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in situatia in care se achizitioneaza bunuri cu factura fiscala, care ulterior s-au vandut cu bon fiscal, ar mai fi necesara depunerea ... (vezi toată discuția)
Declarare 394 cu intarziere madalina84 madalina84 Buna ziua, Cine poate sa-mi spuna ce consecinte are declararea cu intarziere a D394? Multumesc (vezi toată discuția)
Declaratie 392a nedepusa iuliaiuly iuliaiuly Buna ziua, Daca nu am depus Declaratia 392a (nu am stiut de schimbarea limitei de la 10.000euro la 35.000 euro) si este prima abatere (adica prima ... (vezi toată discuția)