avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe si impozite

Am o casa si un teren in centrul localitatii Gircina care se afla la 8 km de Piatra Neamt.De cativa ani platesc impozit de 10 ori mai mare fata ce vecini pe teren si am intrebat DE CE?
Mi s-a spus ca terenul este incadrat in curti constructii si de asta.Am intrebat daca am vreo sansa sa-i schimb destinatia in teren agricol sau faneata sau livada si mi s-a spus ca nu pot face acest lucru decat daca-i fac cadastru.
Am doar 1000 mp de teren, dar conteaza 100 lei in plus pe an diferenta...
Personal nu i-as face cadastru ca am auzit ca acesta e obligatoriu sa-l faca statul in urmatorii 10 ani daca vrea sa fie in Europa...
Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 20:26, 7 Ianuarie 2010
Spuneti ca locuiti in centrul localitatii, ar fi necesare si suprafetele de teren liber si ocupat , suprafata construita a locuintelor d-voastra si a vecinilor cu care faceti comparatie la nivelul impozitului , pt a intelege exact situatia si de a emite o opinie corecta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren sabina84 sabina84 O persoana are in proprietate(act de vinzare cumparare) o suprafata de teren intravilan,din care(sa presupunem orientativ) 400 mp ... (vezi toată discuția)
Cadastru/intabulare - schimbare destinatie teren vasilec49 vasilec49 detin o proprietate intravilan in momentul cumpararii terenului, conform actului cadastral, acesta era faneata/.pasune dupa obtinerea autorizatiei de ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)