avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua... Mi a fost emisa o scrisoare medicala de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua... Mi a fost emisa o scrisoare medicala de risc de ...

Buna ziua... Mi a fost emisa o scrisoare medicala de risc de la medicul ginecolog pentru raportul de medicina muncii. Cei de la medicina muncii mi au spus ca nu imi pot emite un alt raport, deoarece am avut unul emis cand am înștiințat firma ca sunt gravida in 6 săptămâni si au spevicificat ca nu este cazul de risc. Acum am 22 de saptamani si de la medicina muncii mi sa spus ca nu pot intra in risc, ca nu pot emite un alt raport, chiar dc ginecologul considera un risc. Nu ma poate ajuta, decat sa mi dea medicul ginecolog pana la 180 de zile de cm daca vreau. Alta solutie nu există.Mi a recomandat sa incerc sa iau concediu medical ca oricum este si mai bn platit desi stiam ca ambele au 75la suta. Medicul de familie mi a spus ca imi poate da doar 10 zile(dar sa vedem daca o sa vrea, ca nu prea parea dispusa sa dea) apoi prelungit la ginecolog. Chiar nu se poate face un alt raport? De la 6 săptămâni pana acum am putut merge la munca, dar acum obosesc f repede, ma doare spatele, mi se umfla picioarele,lucrez si 12 ore pe zi, chiar daca nr de ore sunt legale pe luna. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:55, 15 Iulie 2021
Mulțumesc frumos.. Eu am inteles tot ce a-ți spus dumneavoastră, numai ca eu v am explicat ca medicul de familie nu a înțeles. A vb si cu doamna de la medicina muncii, ia spus ca eu am si o scolioza. Am intepenit de 2 ori de mijloc inainte sa raman gravida, dar a spus ca nu este un risc. Si medicul de fam nu a vrut sa mi dea nici macar 10 zile. Medicina muncii nu considera un risc locul de muncă ci doar ca am eu o problemă de sanatate. Problemele de sanatate nu sunt luate in calcul? Doar locul de munca se evaluează? Mi a spus de la medicina muncii ca ginecologii nu citesc ordonanta 93. Am cautat pe internet sa vad ce se spune in aceasta ordonanta dar nu am gasit. Si la djsp catre cine trebuie facuta plangerea? Ce trebuie sa scriu in acea scrisoare? Va mulțumesc pentru informații.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
diana23ingrid, utilizator
Este vorba de OUG nr. 96 / 2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca si OUG nr. 158/ 2005 cu modificarile si completarile ulterioare privind concediile medicale si alte drepturi de asigurari sociale. Actele normative le gasiti pe internet.
Sesizati DJSP in atentia directorului si descrieti exact cum sunteti purtata pe drumuri de catre medicul specialist ginecolog si medicul de familie. Nu uitati sa mentionati ca raaportul medicului specialsit de medicina muncii a fost intocmit atunci cand ati anuntata angajatorul ca sunteti gravida.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua... cum se procedeaza cu scrisoarea medicala pentru ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua... Cum se procedeaza xi scrisoarea medicala pentru a intra in risc? Se trimite la resurse umane pentru medicina muncii de care aparține firma, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in ... Florina93 Florina93 Buna ziua Am nevoie va rog de un sfat.sunt însărcinată in 22 de saptamani Am primit de la medicul specialist o scrisoarea cu recomandare sarcina cu risc ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de ... Andreea Răzvan 123 Andreea Răzvan 123 Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de acasă. Zilele trecute nu m-am simțit bine și am fost la medicul ginecolog pentru consult. ... (vezi toată discuția)