avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Dețin un spațiu comercial în casa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Dețin un spațiu comercial în casa proprie, nu ...

Bună ziua.
Dețin un spațiu comercial în casa proprie, nu fac parte din asociație de proprietari și nu e nici casa în condominiu doresc pe viitor sa deschid un magazin de electrice sau sa închiriez spațiu unei firme.
Primaria îmi cere acordul vecinilor pentru orice activitate comerciala, dar eu sunt sigur ca în scopul obținerii unor bani vecinul nu va semna.
Cererea pentru autorizația de funcționare suna asa.
Au cei de la primărie dreptul sa ceara acordul pentru orice ai deschide fie ca îl deranjează pe vecin sau nu fără sa facă nimic în situația în care nu obții acordul, practic ei toată treaba lor o pun în cârcă vecinului, dacă el vrea sa semneze bine, dacă nu cei de la primărie nu dau autorizație, totuși nu ar trebui sa ai e și ei un cuvânt de spus măcar sa îl întrebe de ce, dar ei stau bine merci colectează taxe își beau cafeaua și eu sa ma descurc cum pot.
Cum se poate într-un oraș ca vecinul sa decidă dacă oferi locuri de munca, sa plătești taxe locale sa plătești taxe la stat.
In acest caz ar trebui sa plătesc autorizațiile la vecinu nu la primărie, dacă eu pot funcționa doar din bunăvoința lui.
Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Norbyy , utilizator 20:53, 14 Iulie 2021
apartenenta la asociatie doar limiteaza dreptul la vot in AG si in rest se pastreaza toate celelalte drepturi

tipul spatiilor se clasifica dupa cum au si numele in scop comercial si de locuit(si altele) nu putem sa le amestecam cand vrem noi......daca ai cumparat casa intr-o zona de spatii de tip locuinta, sa o folosesti ca atare si dupa 3 luni vecinul deschide o discoteca, ti s-ar parea corect?

de asta se cere acordul vecinilor afectati(adica cei invecinati direct cu proprietatea respectiva) este un acord general si nu depinde de tipul activitatii comerciale(legea nu face diferenta intre activitati.....ar fi si greu sa specifice fiecare activitate)

primaria nu are in atributii si nici caile legale sa forteze pe cineva sa-si dea acordul in astfel de cazuri(se pierde notiunea de acord , daca il fortezi nu?).....si este la latitudinea vecinului daca il deranjeaza sau nu

pune-te sincer in situatia vecinului si atunci o sa intelegi nevoia unui acord.....

Casa mea se afla în zona comerciala, pe o raza de 100 de metri sunt cel puțin 10 magazine, la 30 de metri de casa mea este sala de nunti de 250 de persoane, dacă vecinul vrea oaza de liniște de ce și-a luat casa în centrul orașului la da drum național.
Toată lumea poate sa deschidă, dar eu nu ca nu vrea vecinul nu mi se pare normal
daca refuzul este neintemeiat poate fi atacat in instanta
Da ma frate, dar durează ani de zile, de ce pentru mine care vreau sa deschid 1 magazin de feronerie și electrice, îmi dau aceleași cerințe ca și pentru cei care vor sa facă discoteci,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor pt spatiu comercial moraru alexandru moraru alexandru solutii va rog Am cumparat un teren si am obtinut certificat de urbanism pt construire imobil cu functiunea de spatiu comercial la parter si locuinta la ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial pandatao pandatao Buna ziua! In demisolul unei scari a asociatiei de proprietari este un apartament cu destinatie de spatiu comercial. Chiar si inainte de infiintarea ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor luckysherrif luckysherrif Buna, Acum 4 luni de zile am investit aproximativ 30.000 euro intr-un spatiu comercial din centrul pietonal al orasului cu intentia de a deschide o cafenea. ... (vezi toată discuția)