avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua. Am un copil minor în vârstă de 2 ani, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua. Am un copil minor în vârstă de 2 ani, care în ...

Bună ziua. Am un copil minor în vârstă de 2 ani, care în certificat are numele tatălui, nefiind casatoriti. Încă de când eram însărcinată, tatăl mi.a produs numai supărări. El este dependent de jocuri de noroc și lua toți banii din casa, se împrumută de la cămătari, inclusiv când am dat naștere copilului banii destinați recoltării de celule stem i-a pierdut la jocuri. Momentan suntem în proces de scoatere a unui certificat de handicap deoarece copilul are o întârziere globala. În acest caz, psihiatrul care a făcut evaluarea copilului m.a sfătuit sa îl decad pe tata din drepturi pt ca de fiecare data trebuie sa ma rog de el sa își dea acordul în legătură cu toate acțiunile pe care le fac pt binele copilului. Eu am locuință, tatăl nu are. Din cauza lui, pt ca am tot plimbat copilul în străinătate și înapoi din lipsa banilor, copilul nu a socializat și are aceasta întârziere. Este acesta un motiv întemeiat pt a intenta un proces de custodie?. Am șanse sa câștig în instanta? Copilul a locuit întotdeauna cu mine, m.am ocupat exclusiv de creșterea lui, singura, tatăl fii mereu plecat. Nu locuiește cu noi, vine o zi, pleacă 10. Nu vrea sa fim o familie, oricât am încercat sa qccept dependenta lui și I.am propus sa se trataze prin terapie acum ca și copilul are nevoie de terapii foarte costisitoare. Eu nu am serviciu deoarece trebuie sa stau cu el, însă cu certificatul de handicap poate obține un loc la creșă și ma pot angaja și eu. Este asta un impediment? Ca tatăl are un venit și eu nu? Ar fi un proces greu de câștigat? Mulțumesc pt răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:11, 14 Iulie 2021
Custodia comună o puteți obține cu șanse bune.

Custodia exclusiva se obține greu.
Trebuie ca avocatul sa va analizeze cazul cu atenție și sa examineze toate probele necesare.
Decăderea din drepturile părintești nu este posibila în cazul dat.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Si puteti cere suplinirea acordului dumnealui prin instanta pentru toate problemele medicale si deciziile ce trebuiesc luate...
Da, la asa ceva par sa existe șanse mult mai mari decât în ceea ce privește o custodie exclusivă.
Trebuie insa administrate probe pertinente, concludente și utile care sa convingă instanta.
Depinde și dacă tatal.se va apara sau nu.
Daca tatăl nu isi va angaja avocat sansele vor spori foarte mult și nu ar fi deloc exclus sa aveti aceasta sansa intrucat majoritatea taților nu isi angajează avocat și sunt victime sigure în astfel de cazuri în marea majoritate a cazurilor.

Mai.depinde foarte mult.si unde se va judeca procesul.
La București instantele pot judeca diferit de la sector la sector.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor dupa noul cod isabel05 isabel05 buna seara, va rog din suflet sa imi spuneti ce sanse am sa obtin custodia copilului meu, mai exact vreau sa ies din tara cu copilul fara acordul tatalui pt ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori, decăderea din drepturile părintești Goti Goti In cazul unui divort in instanta ...in ce circumstante poate decide judecatorul ca ii incredinteaza copii tatalui? Din ce motiv poate decadea mama din ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi dyzzyy dyzzyy Buna ziua! Cum ar trebui sa procedez pentru a-l decade pe tatal copilului din drepturi. Cazul meu; divortata de 1 an de zile, prin notariat, pensie alimentara ... (vezi toată discuția)