Certificat de (calitate de) moştenitor
Am următoarea situaţie:
Am descoperit la Arhivele Naţionale că un străbunic avea pe numele lui un deren de care nu ştia nimeni. Sau cel puţin aşa pare: este un act de improprietarire (1921) ca veteran de război din Primul Război Mondial. Am cerut la Primărie situaţia terenului ca să văd dacă l-a vândut. Mi-au cerut să dovedesc că sunt urmaşul lui şi după ce le-am trimis o grămadă de acte, au revenit cerându-mi să prezint un certificat de calitate de moştenitor.
Problema e că tatăl meu nu a mai ţinut legătura cu fraţii bunicii (3 la număr) şi nu ştiu cine mai trăieşte, dacă există copii etc. Nu deţin nici un fel de documente privind ceilalţi moştenitori ai străbunicului. În plus înţeleg că e nevoie şi de doi martori, în condiţiile în care străbunicul e mort din 1962.
Care e procedura pentru obţinerea acestui act? Cum rezolv această problemă? Trebuie să merg la un notar din localitatea unde străbunicul a avut ultimul domiciliu sau pot face asta şi în localitatea mea de domiciliu?
Cautati tot prin arhivele de stare civila Certificate de nastere din care sa rezulte ca strabunicul a fost tatal bunicului dvs., bunicul tatal tatalui dvs., s.a.m.d.
Succesiune
oana11
buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)