avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Sunt persoană peste 45 ani, angajată cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Sunt persoană peste 45 ani, angajată cu convenție, ...

Bună ziua,
Sunt persoană peste 45 ani, angajată cu convenție, deci firma primește de la stat 2250 lei pentru salariul meu, 12 luni. Sunt foarte nemulțumită de salariul primit și programul lucrat care nu corespund cu realitatea, a.i. intenționez să îmi dau demisia cu art. 81, alin. 8. Credeți că se poate, menționând punctual din contract ceea ce nu s-a respectat, și ce se întâmplă angajatorului? Riscă să înapoieze banii la stat? Ce ma sfatuiti? Nu vreau să stau în preaviz.
Îmi puteți oferi un model de demisie?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 31 August 2021

Bună dimineața!
Revin la acest subiect pentru că intenționez să îmi dau demisia cu art.81 alin.8 și va întreb, pot beneficia de șomaj în acest caz?
Va mulțumesc!
Cornel Vasile a scris:

La demisia fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incetarea c.i.m. prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de somaj . Demisia este considerata un motiv imputabil salariatului in ceea ce priveste incetarea raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz AndreaBabett AndreaBabett buna ziua. doresc sa imi dau demisia fara preaviz. ne aflam in somaj tehnic nu stiu de cand. acum recent am fost chemata la lucru, mi s-a zis ca incep de ziua ... (vezi toată discuția)
Demisia fără preaviz catalina militaru catalina militaru Bună ziua Care sunt posibilitătile în care demisia poate fi fără preaviz ? Dacă plata salariului a întârziat câteva luni de zile,acest fapt poate ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca prin demisie numeletrandafirului numeletrandafirului Ce motive pot fi invocate si usor de sustinut pentru incetarea contractului de munca fara preaviz in cazul DEMISIEI ? (vezi toată discuția)