avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Vă rog să mă lămuriți cu problema pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Vă rog să mă lămuriți cu problema pe care o ...

Bună seara! Vă rog să mă lămuriți cu problema pe care o am. Noi suntem 8 frați, mama noastră a rămas văduvă cu mult timp în urmă. Înainte de moartea tatălui nostru, mătușa noastră (sora tatălui nostru, ei fiind doar 2 frați!) l a luat pe tatăl nostru și i a trecut partea lui de moștenire ei(mătușii noastră, ea fiind proprietara cu acte în regulă pe casa lor) Acum mătușa noastră din ce am înțeles i a trecut printr un testament casa unei vechi e. Se poate asa ceva dacă noi suntem singurii moștenitori? Acel testament nu se poate ataca în instantă? Mama mea fiind moștenitoare. Ce îmi sugerați sa fac? Care este procedura legală? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:00, 16 Iulie 2021
l a luat pe tatăl nostru și i a trecut partea lui de moștenire ei(mătușii noastră, ea fiind proprietara cu acte în regulă pe casa lor)

va referiti la casa lor parinteasca ?
Prin ce act " i-a trecut " ?

Acuma ca e casa ei si nu ati facut nimic atatia ani sa atacati acel act prin care tata i-a dat partea lui, femeia poate face ce vrea cu casa ei, nu ii sunteti mostenitori rezervatari., nu aveti niciun drept sa atacati testamentul dupa ce ea nu va mai fi.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora bunicului meu mi-a donat o casă cu condiția s-o îngrijesc, obligație de care m-am achitat. acum fratele meu îmi spune că mă dă în judecată, poate ataca donația? crisaly17 crisaly17 Bună ziua! Povestea mea este următoarea: Mama mea a refăcut casa mătușii sale(sora bunicului),care nu avea alți moștenitori, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Testament Iercan_Lavinia Iercan_Lavinia buna ziua, in urmatoarea situatie, este bine cum s-a procedat? am fost crescuta , intretinuta si am stat la matusa (sora tatalui meu) si sotul ei-unchiul ... (vezi toată discuția)
Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)