avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept mostenire? In anul 2013 am divortat. In timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept mostenire? In anul 2013 am divortat. In timpul casatoriei ...

Drept mostenire?
In anul 2013 am divortat. In timpul casatoriei noastre, sotul a mostenit cota parte din 2 apartamente. Nu am facut partaj dupa divort. Am vreun drept sau vreo obligatie cu privire la mostenirile fostului sot?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:46, 16 Iulie 2021
Daca doar sotul a mostenit cota parte din apartamente, dvs nu aveti niciun drept la mostenirile respective.
Nu aveti nici drepturi si nici obligatii. Nu aveati de ce sa faceti partaj cat nu ati avut bunuri comune si nici nu il mosteniti pe fostul sot.

Eu nu puteam sa mostenesc si eu cota parte din cele 2 apartamente? Apartamentele au ramas in urma decesului socrului meu de atunci.
Se poate mosteni fostul sot? in ce cazuri?
Nu se poate mosteni sotul (se mosteneste doar sotul de la data decesului). Bunurile mostenite de soti sunt bunuri proprii ale dvs deci nu aveti nici un drept asupra lor, poate sa face ce vrea cu ele. La data decesului fostului sot, daca nu le instraineaza pana atunci, bunurile vor fi mostenite de catre copiii sai (impreuna cu o eventuala sotie, daca se recasatoreste pana la data decesului).

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Testament nutelanebunatica nutelanebunatica pot sa las prin testament jumatate din apartamentul in care locuiesc acum cu sotul meu copilului care are 15 ani si sa nu fie atacat de nimeni dupa decesul meu (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor separati in fapt la bunurile proprii ale unuia dintre ei Marutu123 Marutu123 Buna ziua. Am 20 de ani. Parintii mei sunt despartiti de cand aveam maxim 2 ani, iar eu traiesc cu mama mea. Tin sa subliniez ca sunt despartiti nu ... (vezi toată discuția)