avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Se poate infiinta un partid daca nu are aprobat ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Se poate infiinta un partid daca nu are aprobat statutul?

Buna seara. Este posibil ca un partid sa se infiinteze prin hotarire definitiva la TMB si la 2 luni dupa infiintare sa fie aprobat statutul tot de TMB ? Cu alte cuvinte se poate infiinta un partid daca nu are aprobat statutul? Pun aceasta intrebare deoarece pe hotarirea judecatoreasca apare data infiintarii si pe pagina partidului apare ca statutul a fost aprobat de TMB doua luni mai tirziu. Ceva nu se leaga. Cu respect sclipeinicu...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: SCLIPEINICU , utilizator 23:38, 17 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru înregistrarea unui partid politic se depun la Tribunalul București următoarele documente:
a) cererea de înregistrare, semnată de conducătorul organului executiv al partidului politic și de cel puțin 2 membri fondatori;
b) statutul partidului, întocmit conform prevederilor art. 10 din Legea 14/2003;
c) programul partidului;
d) actul de constituire, semnat de cel puțin 3 membri fondatori;
e) o declarație privitoare la sediu și la patrimoniul partidului;
f) dovada deschiderii contului bancar.
Toate actele depuse la dosar, la primul termen se acorda pj, fara apelare hotarirea devine definitiva . Pe pagina oficiala a partidului sta scris ca statutul a fost aprobat de TMB dupa 2 luni de cind sa infiintat partidul. ESTE POSIBIL ASA CEVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii de stabatut Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Cine ma poate ajuta cu raspunsul la o ontrebare: care sunt pasii de stabatut pentru obtinerea inregistrarii si obtinerea disponibilitatii de nume in cazul ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui membru fondator al ong NFelicia NFelicia Buna seara, Va rog sa-mi spuneti cum se poate retrage un membru fondator al unui ONG din asociatie. Doreste sa nu mai aiba nici un fel de legatura cu ... (vezi toată discuția)
Rezervare nume partid mircea2010 mircea2010 Sunt interesat de conditiile si procedurile pentru rezervarea denumirii si procedura inregistrarii unui partid! Nu stiu daca am ales categoria si forumul ... (vezi toată discuția)